autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Coliva cu nuca

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2010

Ingrediente
o cana de grau, 4 cani apa, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie, 3 biscuiti simplii, 100 g nuca macinata, o lingura cacao, mac pentru decor, 50 g stafide

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao. Dam pe robot,cat e caldutz graul.Asezam pe o farfurie sau pe platou.Decoram cu mac,stafide,cacao sau bomboane decorative.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coliva cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Panna Cotta Traditionala

Panna Cotta Traditionala

Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute. Tot acum se aseaza smantana

7 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de iaurt si caise

Tarta cu crema de iaurt si caise

Blat: Intr-un bol punem ouale si le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc. Incorporam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

    Si mie imi place tare mult coliva, eu folosesc ca decor nuca de cocos, dar arata bine si cu mac. Felicitari !

  • Fara foto

    Mihaela76 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    Interesanta ideea de a mixa graul fiert. Felicitari! Cred ca iese tare fina!

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    am gustat o singura data coliva si mi-a placut tare mult, dar niciodata nu am stiut cum se face. Multumesc pentru ca ai postat reteta e o bunatate.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Ce bunaaaaa!!!!!!!!!!!!!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Interesanta reteta.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Cred ca e foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • o cana de grau
  • 4 cani apa
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • 3 biscuiti simplii
  • 100 g nuca macinata
  • o lingura cacao
  • mac pentru decor
  • 50 g stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Lia Maria (Chef de cuisine)

Si mie imi place tare mult coliva, eu folosesc ca decor nuca de cocos, dar arata bine si cu mac. Felicitari !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Gogosele de salcam