autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Cum se face coliva cu nuca

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2010

Ingrediente
o cana de grau, 4 cani apa, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie, 3 biscuiti simplii, 100 g nuca macinata, o lingura cacao, mac pentru decor, 50 g stafide

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Cum se face coliva cu nuca



Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao. Dam pe robot,cat e caldutz graul.Asezam pe o farfurie sau pe platou.Decoram cu mac,stafide,cacao sau bomboane decorative.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crème brulée

Crème brulée

Se pune frisca lichida la incalzit, dar nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie bine calduta. Intre

11 voturi    18 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu capsune si zmeura

Clafoutis cu capsune si zmeura

Ungeti o tava din ceramica de 20x20, dar mai inaltuta, cu o lingura de unt. Topiti restul de unt

8 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

    Si mie imi place tare mult coliva, eu folosesc ca decor nuca de cocos, dar arata bine si cu mac. Felicitari !

  • Fara foto

    Mihaela76 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    Interesanta ideea de a mixa graul fiert. Felicitari! Cred ca iese tare fina!

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    am gustat o singura data coliva si mi-a placut tare mult, dar niciodata nu am stiut cum se face. Multumesc pentru ca ai postat reteta e o bunatate.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Ce bunaaaaa!!!!!!!!!!!!!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Interesanta reteta.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Cred ca e foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • o cana de grau
  • 4 cani apa
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • 3 biscuiti simplii
  • 100 g nuca macinata
  • o lingura cacao
  • mac pentru decor
  • 50 g stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Lia Maria (Chef de cuisine)

Si mie imi place tare mult coliva, eu folosesc ca decor nuca de cocos, dar arata bine si cu mac. Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Eclere