autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Cum se face coliva cu nuca

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2010

Ingrediente
o cana de grau, 4 cani apa, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie, 3 biscuiti simplii, 100 g nuca macinata, o lingura cacao, mac pentru decor, 50 g stafide

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Cum se face coliva cu nuca



Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao. Dam pe robot,cat e caldutz graul.Asezam pe o farfurie sau pe platou.Decoram cu mac,stafide,cacao sau bomboane decorative.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu biscuiti, nuca si dulceata de visine

Chec cu biscuiti, nuca si dulceata de visine

Nuca, fructele de goji le-am tocat mai marunt la robot. Au urmat biscuitii, tot la robot, dar bucati

22 voturi    14 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Macarons cu crema de lamaie

Macarons cu crema de lamaie

Preparare macarons Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

    Si mie imi place tare mult coliva, eu folosesc ca decor nuca de cocos, dar arata bine si cu mac. Felicitari !

  • Fara foto

    Mihaela76 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    Interesanta ideea de a mixa graul fiert. Felicitari! Cred ca iese tare fina!

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    am gustat o singura data coliva si mi-a placut tare mult, dar niciodata nu am stiut cum se face. Multumesc pentru ca ai postat reteta e o bunatate.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Ce bunaaaaa!!!!!!!!!!!!!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Interesanta reteta.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Cred ca e foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • o cana de grau
  • 4 cani apa
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • 3 biscuiti simplii
  • 100 g nuca macinata
  • o lingura cacao
  • mac pentru decor
  • 50 g stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Lia Maria (Chef de cuisine)

Si mie imi place tare mult coliva, eu folosesc ca decor nuca de cocos, dar arata bine si cu mac. Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva 1.Curatam arpacasul si il spalam in 9 ape. 2.In a zecea apa punem un varf de sare, arpacasul si dam in clocot,

8 voturi    3 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Cozonac moldo-ardelenesc