autor:

dicarmencitta1957

» » Aluaturi si Foietaje

Coltunasi chinezesti

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Ingrediente
500 de g de făină, , 300 de g de carne de porc (sau de pui tocata), semigrasă şi tocată, , 100-150 de g de praz (sau ceapa alba), , un ou, , ulei, , vin de masă, , sare, , puţin zahăr, , sos de soia.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

450 de grame făină se amestecă cu apa de la robinet. Se face, manual, un aluat potrivit în ceea ce priveşte consistenţa. Aluatul va fi subţiat cu mâna, pâna când va căpăta forma unui băţ gros, suficient de lung pentru a fi împarţit în circa 60 de bucăţi. Se turteşte fiecare bucată de cocă cu palma, pentru a lua forma aproape rotundă. Pe fundul de lemn se presară puţină făină. Cu ajutorul făcăleţului, se întinde bucata de aluat într-o foaie subţirică şi rotundă, cu un diametru de aproximativ 5 cm. Aici este nevoie de o tehnică mai specială. Cu mâna dreaptă se ţine făcăleţul în permanentă mişcare peste foaia de aluat, pe care o învârteşte cu mâna stângă. Pe de altă parte, se prepară umplutura: carnea tocată se amestecă bine cu puţin ulei, prazul tăiat mărunt, puţin zahăr, un ou, sare, o linguriţă de sos de soia, puţin vin de masă şi concentrat de pui. Se împachetează apoi în foiţa de cocă circa 20 de grame de umplutură preparată după metoda anterioară. Marginile se vor împreuna bine. Atenţie, carnea nu trebuie să iasă în afara pachetului. După aceea se aşază un vas cu circa un litru de apă pe foc. După ce apa clocoteşte, se pun repede circa 30 de colţunaşi în apă. Se mişcă încet, cu linguriţa de lemn, în apă, pentru a nu se lipi colţunaşii. Se pune capacul. După ce apa clocoteşte din nou, se mai toarnă câteva linguri de apă rece. Astfel, după ce se toarnă de 3 ori apă rece, colţunaşii plutesc la suprafată. Un minut mai târziu, se scot colţunaşii, care sunt gata de servit. Procesul de fierbere nu durează mai mult de 8-10 minute. Colţunaşii se pot servi cu puţin oţet şi sos de soia.Sugestii: Umplutura pentru colţunaşi poate fi din carne de porc, de oaie, de pui amestecat cu praz, sau pentru vegetarieni, din fasole, mazăre, ţelină, varză, morcov, varză chinezească etc., tăiate bineinţeles mărunt, mărunt şi condimentate. De multe ori, umplutura este alcătuită din carne de porc tocată şi varza chinezească. În cazul în care nu toţi colţunaşii au fost consumaţi la o masă, rezerva se poate păstra în stare crudă în congelator. În momentul în care se doreşte consumarea lor, colţunaşii pot fi scoşi din congelator şi puşi în apă fiartă, urmând paşii prezentaţi mai sus. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi chinezesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
placinta cu branza si ciuperci

placinta cu branza si ciuperci

se face o coca pt placinta din faina,drojdie,sare,ulei, se lasa la dospit cam 1 ora,si se ia si se

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Colac de dat la grinda

Colac de dat la grinda

Din ingredientele de mai sus se framinta un aluat potrivit de tare, se lasa la crescut, se preframinta

25 voturi    11 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 16 %
189.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Inteesanta reteta. Merita testata.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 500 de g de făină
  • 300 de g de carne de porc (sau de pui tocata)
  • semigrasă şi tocată
  • 100-150 de g de praz (sau ceapa alba)
  • un ou
  • ulei
  • vin de masă
  • sare
  • puţin zahăr
  • sos de soia.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Inteesanta reteta. Merita testata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bagheta rustica