autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Coltunasi cu carne ca in Bucovina

Autor: Fredi (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Fredi (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2012

Ingrediente
500 gr carne de vaca, 500 gr cartofi, 1 ceapa potrivita, foaie de taitei - faina, oua si sare, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb carnea si cartofii (in coaja) separat. Se dau separat apoi prin masina de tocat. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste auriu intr-o lingura de ulei. Se amesteca carnea cu cartofii si ceapa prajita si se condimenteaza cu sare si piper; amestecul trebuie sa fie sarat si bine piperat. Se intinde o foaie de cca 2 mm din aluatul de taitei apoi se taie in patrate de 10X10cm sau cercuri cu d=12cm. In mijlocul bucatilor de aluat se pune umplutura de marimea unei nuci. Se uda marginile aluatului si se lipesc prin presare. Coltunasii se lasa la zvantat

Se pune apa la fiert cu sare si cand da in clocot se pun coltunasii pe rand. Acestia se scufunda mai intai, apoi se ridica la suprafata, semn ca aluatul este fiert. Totusi pentru mai multa siguranta se probeaza. Se scot si se ung cu unt ca sa nu se lipeasca. Se servesc fie calzi cu sau fara smantana. fie prajiti dupa ce s-au racit.




Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu carne ca in Bucovina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
File de vitel cu sos de ceapa si rosii

File de vitel cu sos de ceapa si rosii

Curatam si taiem rondele ceapa verde si usturoiul verde, apoi le tragem la tigaie in 2 linguri ulei

4 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Ficatei Gytty

Ficatei Gytty

Kaizerul se taie feliute. Ficateii se spala , se scurg bine de apa, apoi se dau prin faina.Ceapa

6 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne de vaca
  • 500 gr cartofi
  • 1 ceapa potrivita
  • foaie de taitei - faina
  • oua si sare
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu lamaie la capac Pui cu lamaie la capac

Se porționează puiul in bucăți medii și se așază intr-o oală in ulei încins, se adaugă condimentele, se da focul mic

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de merisoare Cotlet de porc cu sos de merisoare

Carnea spalata si uscata cu un prosop se condimenteaza si se asaza in tava cu putin ulei. Punem un pahar de apa si dam la cuptor 30-40

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Ostropel de pui