autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Coltunasi cu carne ca in Bucovina

Autor: Fredi (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Fredi (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2012

Ingrediente
500 gr carne de vaca, 500 gr cartofi, 1 ceapa potrivita, foaie de taitei - faina, oua si sare, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb carnea si cartofii (in coaja) separat. Se dau separat apoi prin masina de tocat. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste auriu intr-o lingura de ulei. Se amesteca carnea cu cartofii si ceapa prajita si se condimenteaza cu sare si piper; amestecul trebuie sa fie sarat si bine piperat. Se intinde o foaie de cca 2 mm din aluatul de taitei apoi se taie in patrate de 10X10cm sau cercuri cu d=12cm. In mijlocul bucatilor de aluat se pune umplutura de marimea unei nuci. Se uda marginile aluatului si se lipesc prin presare. Coltunasii se lasa la zvantat

Se pune apa la fiert cu sare si cand da in clocot se pun coltunasii pe rand. Acestia se scufunda mai intai, apoi se ridica la suprafata, semn ca aluatul este fiert. Totusi pentru mai multa siguranta se probeaza. Se scot si se ung cu unt ca sa nu se lipeasca. Se servesc fie calzi cu sau fara smantana. fie prajiti dupa ce s-au racit.




Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu carne ca in Bucovina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftele in sos de branzeturi

Chiftele in sos de branzeturi

Chiftelele: Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica. Cartoful

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne de vaca
  • 500 gr cartofi
  • 1 ceapa potrivita
  • foaie de taitei - faina
  • oua si sare
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Carne de porc în sos caramel