autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Coltunasi cu carne ca in Bucovina

Autor: Fredi (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Fredi (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2012

Ingrediente
500 gr carne de vaca, 500 gr cartofi, 1 ceapa potrivita, foaie de taitei - faina, oua si sare, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb carnea si cartofii (in coaja) separat. Se dau separat apoi prin masina de tocat. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste auriu intr-o lingura de ulei. Se amesteca carnea cu cartofii si ceapa prajita si se condimenteaza cu sare si piper; amestecul trebuie sa fie sarat si bine piperat. Se intinde o foaie de cca 2 mm din aluatul de taitei apoi se taie in patrate de 10X10cm sau cercuri cu d=12cm. In mijlocul bucatilor de aluat se pune umplutura de marimea unei nuci. Se uda marginile aluatului si se lipesc prin presare. Coltunasii se lasa la zvantat

Se pune apa la fiert cu sare si cand da in clocot se pun coltunasii pe rand. Acestia se scufunda mai intai, apoi se ridica la suprafata, semn ca aluatul este fiert. Totusi pentru mai multa siguranta se probeaza. Se scot si se ung cu unt ca sa nu se lipeasca. Se servesc fie calzi cu sau fara smantana. fie prajiti dupa ce s-au racit.




Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu carne ca in Bucovina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale

Sarmale

Carnea se amesteca cu orezul fiert, oua, ceapa data pe razatoare, sare si piper. Frunza de varza

117 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu salam

Mazare cu salam

Intr-o tigaie cu ulei se caleste ceapa taiata marunt cu putina sare. Se adauga morcovul taiat rondele

11 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne de vaca
  • 500 gr cartofi
  • 1 ceapa potrivita
  • foaie de taitei - faina
  • oua si sare
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mazare sote cu rasol de jambon