autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Coltunasi cu carne ca in Bucovina

Autor: Fredi (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Fredi (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2012

Ingrediente
500 gr carne de vaca, 500 gr cartofi, 1 ceapa potrivita, foaie de taitei - faina, oua si sare, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb carnea si cartofii (in coaja) separat. Se dau separat apoi prin masina de tocat. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste auriu intr-o lingura de ulei. Se amesteca carnea cu cartofii si ceapa prajita si se condimenteaza cu sare si piper; amestecul trebuie sa fie sarat si bine piperat. Se intinde o foaie de cca 2 mm din aluatul de taitei apoi se taie in patrate de 10X10cm sau cercuri cu d=12cm. In mijlocul bucatilor de aluat se pune umplutura de marimea unei nuci. Se uda marginile aluatului si se lipesc prin presare. Coltunasii se lasa la zvantat

Se pune apa la fiert cu sare si cand da in clocot se pun coltunasii pe rand. Acestia se scufunda mai intai, apoi se ridica la suprafata, semn ca aluatul este fiert. Totusi pentru mai multa siguranta se probeaza. Se scot si se ung cu unt ca sa nu se lipeasca. Se servesc fie calzi cu sau fara smantana. fie prajiti dupa ce s-au racit.




Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu carne ca in Bucovina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rasol  in aluat

Rasol in aluat

Se asaza faina intr-un lighean.In mijloc se adauga celelalte ingrediente si apa, cat sa se obtina

13 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rata pe varza

Rata pe varza

1.Varza se taie fideluta, se freaca cu sare si se lasa asa timp de 30-40 de minute. 2. Se calesc

21 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne de vaca
  • 500 gr cartofi
  • 1 ceapa potrivita
  • foaie de taitei - faina
  • oua si sare
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Porc chinezesc