autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Coltunasi cu carne de vaca din Bucovina

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1/2 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1/2 kg cartofi, , foaie de taitei (faina,oua si sare), sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se fierbe carnea de vaca si cartofii.
Se dau carnea si cartofii separat prin masina de tocat. Intr-o lingura de ulei se prajeste ceapa,auriu. Carnea, cartofii si ceapa se amesteca impreuna si se adauga sare si piper dupa gust - amestecul trebuie sa fie mai sarat si bine piperat. Se intinde aluatul de taitei (cca. 2 mm gros) si se taie in patrate de 10x10cm sau cu un pahar in cercuri cu d=12cm. In mijlocul fiecarei bucati de aluat se pune cite o gramajoara de umplutura. Se ung marginile bucatilor de aluat cu apa si se lipesc prin presare cu degetul foarte bine. Se lasa apoi la zvintat. Se fierb in apa cu sare (se pun pe rind cind apa clocoteste deja)
Dupa cca. 10 min se probeaza daca aluatul este fiert. Se scot si se ung cu unt, sa nu se lipeasca intre ei. Cind s-au racit, se pot praji in putina grasime intr-o tigaie, pina se rumenesc bine pe ambele parti.
Se servsc proaspeti sau incalziti in tigaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu carne de vaca din Bucovina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
“Sherkasieh” cu pui – Pui chirchiz cu orez-reteta specific iordaniana

“Sherkasieh” cu pui – Pui chirchiz cu orez-reteta specific iordaniana

Puiul Puiul se spala si cu ajutorul unui prosop de bucatarie se usuca. Intr-o tigaie se incinge

15 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpa de porc in sos de ceapa si leurda (Crockpot)

Pulpa de porc in sos de ceapa si leurda (Crockpot)

Spalam ceapa si leurda si le tocam. In aparatul de gatit, punem ceapa si leurda tocate. Adaugam

3 voturi    0 comentarii
6h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de vaca
  • 1 ceapa
  • 1/2 kg cartofi
  • foaie de taitei (faina,oua si sare)
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Crispy Strips