autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

COLTUNASI CU CARNE

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
Aluatul:2 oua, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml untdelemn. Tocatura:200 g vitel,50 g ceapa, 2 linguri untdelemn, unou, un varf de cutit de piper, g faina,sare. Sosul:3 linguri untdelemn, 25 g faina, 300 ml suc de rosii, ceapa,marar si telina.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

50 voturi

Mod de preparare

Carnea, impreuna cu ceapa taiata marunt, se trece de 2 ori prin masina de tocat, apoi intr-o tigaie, se caleste untdelemn, cu 1/2 lingurita de sare si piper, acoperite, circa 30 minute ,la foc mic, pina cind scade complet apa pe care o lasa.Se mai amesteca de citeva ori numai in grasimea ramasa , apoi tigaia se ia de pefoc. Cind carnea este rece , se amesteca cu oul, faina si cu o lingurita cu frunze de marar sau patrunjel taiate marunt. Se sparg ouale intr-un castron, se amesteca cu untdelemnul , apoi se pun faina si grisul cu care se amesteca si se framinta cu mina, ca si foaia de taitei, indoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5minute (pina cind nu mai necesita faina). Coca trebuie sa fie putin mai moale decit coca de taitei. Daca ouale au fost mai mari ,s-ar putea sa necesite mai multa faina , iar daca au fost mici,inca putina apa ,ca sa se obtina un aluat care se intinde usor cu sucitorul.Se asaza aluatul pe masa , sau pe o foaie de nailon,presarata cu putina faina.Coca trebuie sa fie putin mai moale decit coca de taitei .Se lasa sa se odihneasca10 minute , ca sa devina elastic si sa se intinda mai usor; i se da apoi forma de dreptunghi , apasindu-l cupalma ca sa aiba peste tot aceeasi grosime si alturile drepte..Se intinde cu sucitorul in foaie dreptunghiulara de cca 2 mm grosime care, apoi , se taie cu cutitul sau cu ruleta in patrate cu latura de cca 5 cm.Se distribuie umpluutra pe toate patratele , apoi se indoaie fiecare patrat in forma de triunghi si se preseaza pe margini cu o furculita sau cu degetele , ca sa se lipeasca si sa nu iasa umplutura la fiert.Daca foaia s-a uscat putin, se umezeste cu apa (cu pensula ) in jurul umpluturii si , apoi , se indoaie si se preseaza.Cind clocoteste apa , se pun coltunasii , se amesteca imediat cu lingura, ca acestia sa nu se lipeasca de fundul cratitei sau unul de altul.Se fierb 20 minute , la foc mijlociu, cu capacul tras putin la o parte (sa nu clocoteasca prea tare).Apoi , se ia cratita de pe foc, se pune pe un gratar si se lasa coltunasii sa stea 30 minute in apa in care au fiert ca sa se umfle aluatul si sa devina mai pufosi.In acest timp, se prepara sosul.Intr-o cratita , ceapa rasa se caleste , un minut, in untdelemn si imediat se stinge cu sucul de rosii ,diluat, dupa gust si i se adauga , facultativ, o lingurita cu zahar si , pentru aroma , frunze de marar sau patrunjel si o mica frunza de telina , taiate marunt .Sosul trebuie sa fie ca o smantana subtire ; se servestedin sosiera.Coltunasii se scot din apa cu spumiera , sau se desarta usor din strecuratoare. Dupa ce au fost bine scursi de apa , coltunasii se pun intr-un vas termorezistent , uns cu o lingura de untdelemn; se adauga citeva bucatele de unt peste ei si se infierbinta in cuptor , cu 10 minute inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "COLTUNASI CU CARNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Coltunasi cu carne

Coltunasi cu carne

Puneti intr-un lighean faina cernuta, ouale, 1/2 lingurita sare, 2-3 linguri apa si framantati pana

12 voturi    12 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Coltunasi cu carne de pui si ciuperci,cu sos de rosi

Coltunasi cu carne de pui si ciuperci,cu sos de rosi

1.Se cerne faina intr-un castronel ,se face o gaura in mijlocul ei si adaugam ouale batute cu un

0 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mihmariana , 20 ianuarie 2010

    sunt deliciosi ,doar e nevoie de rabdare la preparare,la mine sotul tot nu e incintat de ei,dar pru mine e mincare preferata .

  • Fara foto

    oana , 03 august 2009

    Cred ca sunt deliciosi. Astazi am sa prepar aceasta reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

50 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:2 oua
  • 150 g faina
  • 50 g gris
  • 30 ml untdelemn. Tocatura:200 g vitel,50 g ceapa
  • 2 linguri untdelemn
  • unou
  • un varf de cutit de piper, g faina,sare. Sosul:3 linguri untdelemn
  • 25 g faina
  • 300 ml suc de rosii
  • ceapa,marar si telina.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

mihmariana

sunt deliciosi ,doar e nevoie de rabdare la preparare,la mine sotul tot nu e incintat de ei,dar pru mine e mincare preferata .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci