Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
500 gr. cirese rosii, 250 gr. cirese albe, 250 gr. capsuni, 250 gr. fragi, 400 gr. zahar, 3 pahare apa, zeama de la o lamiie
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se pune la fiert apa cu zaharul. Cind zaharul s-a topit complet se adauga zeama de lamiie. Imediat ce incepe sa se lege putin zaharul se adauga ciresile spalate, scurse bine, fara codite si simburi. Se fierbe pina ce ciresile s-au inmuiat. Separat se spala repede capsunile si fragii, se scurg de apa si se asaza intr-o compotiera sau castron. Cind ciresele sint fierte se trage vasul deoparte, se lasa sa se racoreasca dupa care se toarna peste fructele din compotiera. Se lasa sa stea compotul la rece (fara sa fie acoperit) 2-3 ore pentru ca fructele sa se patrunda bine cu sirop. Ciresele pot fi inlocuite cu visine iar capsunile cu coacaze sau cu zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot asortat de fructe" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
1. Pune prunele si batonul de scortisoara intr-o cratita mare, pe foc, impreuna cu 150 ml apa si
Sucuri si compoturi de fructe
Spalati bine toate ingredientele.
Decojiti o jumatate de lamaie.
Curatati ananasul de coaja si
0 voturi
0 comentarii
10 min
Sucuri si compoturi de fructe
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010
Super !