autor:

Fara foto

» » Sucuri si compoturi de fructe

COMPOT CORCODUSE ROSII

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Ingrediente
Pentru un borcan de 800 gr : 10-15 corcoduse mari, 3 linguri de zahar, un varf de lingurita scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Corcodusele spalate de aseaza in borcan, apoi se adauga zaharul, scortisoara si apa cat cuprinde. Se capseaza si se zbate bine pentru a se topi zaharul. Se pune la fiert intr-o oala cu apa pana la jumatatea borcanului timp de 20 minute la foc mic. Se acopera si se lasa la racit pana dimineata. Se pastreaza in spatiu racoros.

Este deosebit de gustos si aromat.
Daca ti-a placut reteta noastra "COMPOT CORCODUSE ROSII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Suc de portocale cu goji

Suc de portocale cu goji

Spalati portocalele intotdeauna inainte sa le folositi, no matter what. Stoarceti portocalele si

16 voturi    3 comentarii
20 min
Sucuri si compoturi de fructe
Compot de cirese rosii

Compot de cirese rosii

Ciresele se spala foarte bine si se scot coditele. Borcanele se spala cu apa fierbinte si se scurg

1 vot    0 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Am folosit pentru pregatirea acestui compot fructe din congelator si anume:caise,visine,corcoduse,zahar din trestie de zahar dupa gust si zahar vanilat bio. Fructele se pun la decongelat. Intr-o oala pun apa la fiert in functie de fructele folosite si zahar dupa gust.Cand fierbe apa adaug fructele si zaharul vanilat.Se lasa sa dea cateva clocote.Fructele trebuie sa ramana intregi. Iese minunat acest compot,fiecare fruct isi lasa aroma lui,este delicios. Se serveste rece.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    Super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 iunie 2009

    Si mie imi place compotul de corcoduse.Eu pun la congelator si am toata iarna,pt compot...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

    Arata foarte bine compotul.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 800 gr : 10-15 corcoduse mari
  • 3 linguri de zahar
  • un varf de lingurita scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

17 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Smoothie in culori Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

1 vot    0 comentarii
5 min
Bauturi
Nectar de caise Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Milkshake cu fructe de sezon