autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Compot de caise

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
0,5 kg caise tari, 200 g zahar, 3 pahare apa, 1 lingurita zeama de lamiie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu zaharul. In acest timp, se curata caisele de pielita si se lasa sa stea in apa rece.

Cand zaharul s-a topit, se pune zeama de lamiie si caisele scoase din apa rece. Se lasa sa fiarba la foc mic citeva clocote, luand spuma in timpul fiertului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Compot de caise

Compot de caise

Se spala, se pun caisele in borcane de 700-800g, in fiecare borcan se pun cate 3 limguri de zahar,

7 voturi    5 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe
Compot de caise

Compot de caise

Mai intai pregatim borcanele. Le spalam bine cu apa fierbinte si detergent de vase, dar si capacele. Pe

3 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    O bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 0,5 kg caise tari
  • 200 g zahar
  • 3 pahare apa
  • 1 lingurita zeama de lamiie

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Visine pentru prajituri