Compot de cireşe sau de vişine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Compot de cireşe sau  de vişine

Ingrediente

  • fructe spălate, fără codiţe(să nu fie moi)
  • 300g zahăr la 1 l de apă(la cireşe)
  • 1 kg de zahăr la 1,5 l de apa pentru visine)

Mod de preparare

Se spală fructele, se înlătură cele cu defecte(moi, puncte negre), se rup codiţele(care se usucă pentru ceai).

Se pun fructele în soluţie caldă de zahăr, preparată dinb 300g zahăr la 1l de apă.

Dupa ce dau un singur clocot, le scoatem cu paleta de spumă şi le aşeză în borcane.

Turnăm siropul, capsăm borcanele şi le sterilizăm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor