Compot de cireşe sau de vişine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Compot de cireşe sau  de vişine

Ingrediente

  • fructe spălate, fără codiţe(să nu fie moi)
  • 300g zahăr la 1 l de apă(la cireşe)
  • 1 kg de zahăr la 1,5 l de apa pentru visine)

Mod de preparare

Se spală fructele, se înlătură cele cu defecte(moi, puncte negre), se rup codiţele(care se usucă pentru ceai).

Se pun fructele în soluţie caldă de zahăr, preparată dinb 300g zahăr la 1l de apă.

Dupa ce dau un singur clocot, le scoatem cu paleta de spumă şi le aşeză în borcane.

Turnăm siropul, capsăm borcanele şi le sterilizăm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise