autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Compot de cireşe sau de vişine

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2010

Ingrediente
fructe spălate, fără codiţe(să nu fie moi), 300g zahăr la 1 l de apă(la cireşe), 1 kg de zahăr la 1,5 l de apa pentru visine)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spală fructele, se înlătură cele cu defecte(moi, puncte negre), se rup codiţele(care se usucă pentru ceai).
Se pun fructele în soluţie caldă de zahăr, preparată dinb 300g zahăr la 1l de apă.
Dupa ce dau un singur clocot, le scoatem cu paleta de spumă şi le aşeză în borcane.
Turnăm siropul, capsăm borcanele şi le sterilizăm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cireşe sau de vişine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Salata de sfecla pentru iarna

Salata de sfecla pentru iarna

Sfecla se spala bine de pamant, se pune la fiert in apa deja calda de preferinta, dupa care se scoate

7 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Compot de corcoduse

Compot de corcoduse

Se folosesc corcoduse de culoare galben sau rosu intens, coapte,cu pulpa tare. 1. Pentru servire

30 voturi    3 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • fructe spălate
  • fără codiţe(să nu fie moi)
  • 300g zahăr la 1 l de apă(la cireşe)
  • 1 kg de zahăr la 1,5 l de apa pentru visine)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

114 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

71 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Castraveti in otet