autor:

Truedelights

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot de cirese

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Ingrediente
2 kg cirese, zahar- cate 4 linguri pentru fiecare borcan, apa

Dificultate: Medie Timp: 45 min

18 voturi

Mod de preparare

Ciresele se spala, se rup coditele si se
lasa o jumatate de ora in apa rece.
Daca au viermi, acestia vor iesi la
suprafata.
Scurgem apoi apa si alegem doar
ciresele sanatoase, pe cele
"nesanatoase ".....nu le punem :))

Borcanele se spala cu detergent de vase,
se limpezesc bine in mai multe ape si
se scufunda pe rand intr-un vas cu
apa care fierbe ,pentru a se steriliza.
Sau se pun in cuptor 10-15 minute.


La fel procedam si cu capacele.

Din 2 kg cirese vor iesi in jur de 6-7
borcane cu compot.Depinde de cat
de pline vom pune borcanele.

Borcanele sterilizate se lasa sa se
raceasca apoi se umplu cu cirese,
se adauga in fiecare cate 4 linguri
rase cu zahar si se umplu cu apa (rece).
Punem capacele si scuturam
borcanele pentru a se amesteca
putin zaharul.
Nu va faceti griji! zaharul se va
topi in timpul prepararii.

Asezam in cuptorul aprins, tocmai jos,
tava mare de la aragaz si o umplem cu apa.
Peste tava punem gretarul cuptorului
si pe el asezam borcanele cu putin spatiu
intre ele ( sa nu se atinga).

Inchidem cuptorul si lasam compotul
sa se faca la foc potrivit,
timp de 40-45 minute.
Ne dam seama ca s-a facut atunci cand
ciresele se ridica la suprafata
iar apa s-a colorat si face bule
Oprim focul si lasam compotul sa se raceasca in cuptor.

Eu asa procedez de foarte multi ani si va garantez ca iese foarte bun si tine fara probleme si peste iarna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Compot de cirese cu visine

Compot de cirese cu visine

Ciresele si visinele le punem intr-un bol si le spalam sub jetul de apa rece, apoi indeparatam coditele. Le

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Sucuri si compoturi de fructe
Compot de cirese

Compot de cirese

Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa în apa rece si un praf de sare o jumatate de

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valeriu Si Angela Ciuta , 15 iunie 2015

    intradevar este gustos si dureaza si 2 ani daca sunt bine sterilizate

  • Fara foto

    Elena Anamaria Ivanescu , 10 iunie 2014

    sa aduci si la servici:))

  • Fara foto

    Sadovei Ana Mihaiela , 10 iunie 2014

    voi incerca

    • Fara foto

      Pamfilia Popovici , 10 iunie 2014

      de incercat!

    • Fara foto

      adriana chelea (Maestru bucatar) , 10 iunie 2013

      Delicios! Azi voi pregati si eu compot de cirese dupa reteta dvs. Multumesc!

    • Fara foto

      Vasile,irina,leonita , 09 iunie 2013

      FOARTE GUSTOS, SI FRUMOS LA ASPECT, POFTA BUNA..

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      O bunatate ,asa il pregatesc si eu !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Foarte bine arata compotul dumneavoastra!

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Multumesc mult! :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

      Foarte bine arata, o gospodina care deja s-a apucat de umplut camara. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Imi place tare mult...Delicios,aromat,racoritor...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

18 voturi

Ingrediente

  • 2 kg cirese
  • zahar- cate 4 linguri pentru fiecare borcan
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

adriana chelea (Maestru bucatar)

Delicios! Azi voi pregati si eu compot de cirese dupa reteta dvs. Multumesc!

Adauga reteta
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Smoothie in culori Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

0 voturi    0 comentarii
5 min
Bauturi
Nectar de caise Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Suc natural