autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Compot de cirese

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2017

Ingrediente
, 150 gr zahar, 1 l apa, 1 kg cirese, sare, 3 vanilii, borcane

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa în apa rece si un praf de sare o jumatate de ora. În cazul în care ciresele au viermi, acestia vor iesi la suprafata.

Separat, în borcane, se pun ciresele spalate, zaharul si apa (eu am fiert apa cu zaharul si vanilia si apoi am pus peste cirese). Borcanele se capseaza si se sterilizeaza în baie de aburi. Se lasa 20 de minute, dupa ce apa începe sa fiarba.

La final, se verifica daca capacele sunt strânse bine, întorcând borcanul cu capacul în jos, pâna a doua zi, dupa care se pun într-un loc racoros si ferit de lumina.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
Compot de cirese

Compot de cirese

Mod de preparare ciresele spalate se pune in borcan se adauga zaharul se completeaza cu apa se capseaza

24 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Compot de cireşe sau  de vişine

Compot de cireşe sau de vişine

Se spală fructele, se înlătură cele cu defecte(moi, puncte negre), se rup codiţele(care se usucă

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 150 gr zahar
  • 1 l apa
  • 1 kg cirese
  • sare
  • 3 vanilii
  • borcane

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    19 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de pergamonto Dulceata de pergamonto

Cea mai aromata si mai fina dulceata este aceasta dulceata de pergamonto. Aceste fructe sunt ca lamaile portocalii. Se numesc “pergamonto”,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii pentru iarna