autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Compot de corcoduse

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Ingrediente
La 1 l apa se adauga 450 g zahar., , Puteti opta pentru adaugarea conservantului daca locul de depozitare este mai caldut.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

29 voturi

Mod de preparare

Se folosesc corcoduse de culoare galben sau rosu intens, coapte,cu pulpa tare.



1. Pentru servire imediata:



Fructele se curata de codite,frunzulite si se spala.

Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pana se leaga siropul(cca 10 minute),dupa care se adauga corcodusele si se fierb la foc mic pana da in clocot.Dupa gust se poate adauga zeama de lamaie, scortisoara sau vanilie si se serveste rece .



2. Pentru toamna - iarna:



Fructele se curata de codite, frunzulite se spala si se aseaza in borcane neinghesuite.



Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pana se leaga siropul (cca 10 minute), dupa care

siropul caldut se pune peste fructe in borcane, acestea se inchid ermetic si se sterilizeaza 20-25 de minute din momentul cand a inceput sa fiarba apa. Borcanele se invelesc in hartii, iar apa se adauga pana aproape de marginea capacelor.

Borcanele se lasa sa se raceasca pana a doua zi, dupa care se scot din apa, se sterg, se eticheteaza si se depoziteaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de corcoduse" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Compot de corcoduse

Compot de corcoduse

la 5 kg de corcoduse se pune 1 kg de zahar. eu am avut 4,600 kg de corcoduse si am pus 800 de gr

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Compot de corcoduse fara conservant

Compot de corcoduse fara conservant

Spalati bine fructele si puneti-le in borcane foarte curate pana se umplu bine borcanele. Adaugati

42 voturi    15 comentarii
45 min
Sucuri si compoturi de fructe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    GEORGIANA , 10 iulie 2014

    MA AJUTAT MULT SA INVAAT

  • Fara foto

    maria , 12 iulie 2010

    Conservant se pune sau nu?

  • Fara foto

    mihaela , 28 iunie 2010

    un litru de apa si 450g zahar,la ce cantitate de corcoduse ?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • La 1 l apa se adauga 450 g zahar.
  • Puteti opta pentru adaugarea conservantului daca locul de depozitare este mai caldut.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

GEORGIANA

MA AJUTAT MULT SA INVAAT

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali