Dovleceii se curata de coaja si seminte.
Se taie cubulete mai mari(2/2cm)
Se amesteca cu 2 pliculete de sare de lamaie si se lasa 2 ore.
Dupa 2 ore se clatesc si se aseaza in borcane, impreuna cu feliute de lamaie si lime.
Se umple borcanele cu apa.
Apa se scurge din borcane intr-o cratita, se adauga zaharul dupa gust, se pune si zaharul vanilat si esenta de vanilie tot dupa gust.
Se pune cratita pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul.
Se toarna siropul obtinut peste dovlecei, se capseaza si se sterilizeaza in bain-marie timp de o ora dupa ce incepe sa fiarba apa. Se lasa sa se raceasca in cratita in care am sterilizat, pana a doua zi. Se pastreaza la loc uscat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii