autor:

Alina

» » Conserve si muraturi

Compot de dovlecei !!!

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iulie 2009

Ingrediente
2-3 dovlecei mai batrani, Zahar dupa gust( cca 1-1,5kg), 2 lamai, 2 lime, zahar vanilat, esenta de vanilie., 2 pliculete de sare de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 4h

27 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja si seminte.
Se taie cubulete mai mari(2/2cm)
Se amesteca cu 2 pliculete de sare de lamaie si se lasa 2 ore.
Dupa 2 ore se clatesc si se aseaza in borcane, impreuna cu feliute de lamaie si lime.
Se umple borcanele cu apa.
Apa se scurge din borcane intr-o cratita, se adauga zaharul dupa gust, se pune si zaharul vanilat si esenta de vanilie tot dupa gust.
Se pune cratita pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul.
Se toarna siropul obtinut peste dovlecei, se capseaza si se sterilizeaza in bain-marie timp de o ora dupa ce incepe sa fiarba apa. Se lasa sa se raceasca in cratita in care am sterilizat, pana a doua zi. Se pastreaza la loc uscat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de dovlecei !!!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de zmeura

Gem de zmeura

Zmeura bine coapta, se curata de codite, se spala, se scurge foarte bine de apa, se amesteca cu zaharul

4 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gem de mere

Gem de mere

Se curăță merele și se dau prin răzătoarea mare. Se pune zahărul deasupra și se lasă două

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 august 2009

    Arata tare bine!!!!!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 15 august 2009

    Ft interesanta reteta, nu am mai mancat, dar pare interesanta, felicitari pt prezentare; ft frumos!

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    Mirey, daca ai avea ocazia sa gusti , te asigur ca nu ai mai avea aceiasi parere !!! Nu fac dulceata de dovlecei pentru ca nu asi avea fructe, ci pentru faptul ca este delicioasa.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Cum am spus si la dulceata de dovlecei...as lasa fructele pentru compot.Dar gusturile nu se discuta. Asadar...felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

27 voturi

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei mai batrani
  • Zahar dupa gust( cca 1-1,5kg)
  • 2 lamai
  • 2 lime
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie.
  • 2 pliculete de sare de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata tare bine!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca traditionala