Compot de pepene galben

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Compot de pepene galben

Ingrediente

  • 1kg pepene galben ( nu foarte copt)
  • 0,300 gr zahar
  • 1 bucatica scortisoara
  • 2 cuisoare
  • 1,5 l apa
  • celofan

Mod de preparare

Pepenele se curata de coaja si se taie in cuburi.

Apa impreuna cu zaharul, scortisoara si cuisoarele se pun la foc, din momentul fierberii, se mai lasa 5\' dupa care adaugam cuburile de pepene si mai lasam la flacara mica 15\', dupa care oprim focul.

In borcanele spalate si sterilizate, dinnainte, scoatem pepenele cu ajutorul unei linguri, peste care turnam siropul fierbinte, cu grija sa nu plesneasca borcanele ( se pune lama unui cutit sub borcan).

Capsam borcanele (eu pun si celofan si numai dupa aceia infiletez capacele), le punem intr-o oala mai adanca pe o bucatica de panza alba, umplem cu apa si lasam la bai marin, 15\' din momentul fierberii. Le lasam in oala pana a doua zi, cand le scoatem, le etichetam si le depozitam in camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise