Se aleg pere tari si sanatoase. Se curata de coaja si de seminte si se taie in patru. Fiecare feliuta se trece prin zeama de lamaie.
Se aseaza in borcane pana ce se umplu borcanele. Se adauga apa in fiecare borcan. Se varsa apoi apa intr-o cratita si se adauga 3 linguri de zahar pentru fiecare borcan. Se pune si scotisoara (de preferat baton)si cuisoarele. Se aduce totul la fierbere, dupa care se adauga si perele. Se fierb cam 10-15 minute pana ce se inmoaie putin.
Intre timp se spala si se sterilizeaza borcanele (10 minute in cuptorul incins la 100 de grade). Se distribuie perele in borcane, se adauga siropul, se pun capacele si se fierb in dunst inca 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert borcanele si apoi se depoziteaza in camara sau beci.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii