autor:

lizz

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Compot de piersici

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2009

Ingrediente
3 kg de piersici = 8 borcane, 2 1/2 linguri de zahar / borcan, 1 varf de lingurita de zahar vanilinat / borcan, apa

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Spala bine piersicile de puf, le scoti samburii, le tai fie in jumatati, fie in sferturi - dupa preferinta.
Asezi bucatile de piersici in borcane, pui zaharul si zaharul vanilinat, umpli borcanele cu apa si infiletezi bine capacele.
Pune borcanele in oala cu apa rece, pe un prosop si lasi la foc mic pana incepe sa fiarba apa. Din acel moment mai lasi pe foc inca o ora. Scoti borcanele si le impaturesti bine pentru 24 de ore. Apoi, la camara cu el...
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Compot de piersici

Compot de piersici

Piersicile se spala , se curata de coaja , se desfac in doua si se arunca samburii . Se pun in borcane

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Compot de piersici

Compot de piersici

Alegem piersicile care sunt coapte, dar mai tari la atingere, deoarece daca sunt moi nu sunt prea

1 vot    3 comentarii
3h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine):

    Si eu prepar asa acest compot dar eu decojesc piersicile si in fiecare borcan pun si cate un fir cuisoare, este delicios!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marian Badea , 26 august 2013

    salutari absolventilor 1975 seral badea marian seful clasei impreuna see you sotia mea katy.

  • Fara foto

    Marian Badea , 26 august 2013

    mordupa el

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte bun!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Bun, bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      O bunatate...

    • Fara foto

      Mihalache (Bucatar sef) , 09 septembrie 2009

      Am sa incerc si eu sa fac zilele astea si va voi spune cum a iesit

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Foarte bun compotul de caise,imi place mai mult decat orice alt compot.Cel de piersici asa si asa.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Eu nu am făcut de caise, îmi plac, dar preferatul meu compot e cel de cireşe.

    • lizz

      lizz (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Am si eu cateva de caise. La caise am fiert apa cu zahar intai si apoi am pus in borcane. E mai acrisor un pic fata de cel de piersici pentru ca am pus zahar mai putin.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 07 august 2009

      Tot incarc si eu o poza si nu apare, compot de caise

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Eu am facut de caise.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Al meu arata cam asa, de caise:

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 kg de piersici = 8 borcane
  • 2 1/2 linguri de zahar / borcan
  • 1 varf de lingurita de zahar vanilinat / borcan
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de lizz
Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare. Se

36 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de casa cu branza

Prajitura de casa cu branza

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna. Se adauga zaharul si se bate pana

15 voturi    2 comentarii
25 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Eclere