autor:

Varadi Silvia

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot de piersici

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2010

Ingrediente
6-8 piersici, 250-300g zahar, 1pastaie vanilie sau 1-2 plicuri zahar vanilat, apa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se pune o oala cu apa la foc si cand a dat in clocot se pun piersicile intregi bine spalate in pralabil.Se lasa 5 minute sa fiarba cat sa se poata decojii cu usurinta coaja.Se scot,se lasa sa se raceasca apoi se decojesc si se taie felii,sau le puteti lasa jumatati.In apa in care au fiert se adauga zaharul si vanilia si cand incepe iar sa clocoteasca se adauga piersicile. Se aduce din nou la fierbere compotul de piersici si se lasa sa fiarba 5 - 10 minute, la foc mic.
Se gusta compotul de zahar si se mai adauga, dupa gust. Se poate adauga si suc de lamaie,pentru cine prefera mai acrisor.Se opreste focul,se scoate pastaia de vanilie,se lasa la rece si se poate servii.(daca folositi zahar vanilat,il adaugati la final cand opriti focul)
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Compot de piersici

Compot de piersici

Alegem piersicile care sunt coapte, dar mai tari la atingere, deoarece daca sunt moi nu sunt prea

1 vot    3 comentarii
3h
Sucuri si compoturi de fructe
Compot de piersici

Compot de piersici

Se cauta fructele mici dar sanatoase se aseaza in borcane potrivite. In fiecare borcan se pune dupa

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Tare bun...mai ales rece!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Un deliciu. Daca mai este si rece de la frigider....

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

    Un deliciu!!!fãcut acasã...felicitãri!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Foarte fin!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 6-8 piersici
  • 250-300g zahar
  • 1pastaie vanilie sau 1-2 plicuri zahar vanilat
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Tare bun...mai ales rece!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Smoothie in culori Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

1 vot    0 comentarii
5 min
Bauturi
Nectar de caise Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Suc natural