Compot de piersici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Compot de piersici

Ingrediente

  • Pt 2 borcane de 800g
  • 1 kg piersici proaspete, de buna calitate
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • apa

Mod de preparare

Se spala si se usuca bine borcanele.

Compotul se poate prepara din piersicile cu tot cu coaja sau se pot decoji, asa cum am preferat si eu.

Se scufunda piersicile in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi se scot si se decojesc foarte usor.

Se taie in jumatati cu ajutorul unui cutit, se desprind de pe sambure si se aseaza in borcane.

Se adauga 2 linguri de zahar si putin zahar vanilat, dupa gustul fiecaruia si se completeaza cu apa rece.

Se pun capacele si se fierb intr-o oala pe fundul careia s-a asezat un prosopel cam 20-25 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.

Se invelesc in prosoape pana la racirea completa.

Eu am pregatit compotul pentru torturi sau prajituri, insa poate fi consumat si ca atare. Are un gust deosebit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor