autor:

I. Mircescu

» » Conserve si muraturi

Compot de piersici

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Ingrediente
Pt 2 borcane de 800g, 1 kg piersici proaspete, de buna calitate, 4 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se spala si se usuca bine borcanele.
Compotul se poate prepara din piersicile cu tot cu coaja sau se pot decoji, asa cum am preferat si eu.
Se scufunda piersicile in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi se scot si se decojesc foarte usor.
Se taie in jumatati cu ajutorul unui cutit, se desprind de pe sambure si se aseaza in borcane.
Se adauga 2 linguri de zahar si putin zahar vanilat, dupa gustul fiecaruia si se completeaza cu apa rece.
Se pun capacele si se fierb intr-o oala pe fundul careia s-a asezat un prosopel cam 20-25 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.
Se invelesc in prosoape pana la racirea completa.
Eu am pregatit compotul pentru torturi sau prajituri, insa poate fi consumat si ca atare. Are un gust deosebit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Compot de piersici

Compot de piersici

Piersicile se spala , se curata de coaja , se desfac in doua si se arunca samburii . Se pun in borcane

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Prajitura cu frisca si piersici din compot

Prajitura cu frisca si piersici din compot

Se face un blat normal batand spuma tare albusurile cu zaharul,adaugand pe rand galbenusurile si

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

    O bunatate.........

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pt 2 borcane de 800g
  • 1 kg piersici proaspete
  • de buna calitate
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
mia

mia (Chef de cuisine)

O bunatate.........

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Varza murata la butoi