autor:

I. Mircescu

» » Conserve si muraturi

Compot de piersici

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Ingrediente
Pt 2 borcane de 800g, 1 kg piersici proaspete, de buna calitate, 4 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se spala si se usuca bine borcanele.
Compotul se poate prepara din piersicile cu tot cu coaja sau se pot decoji, asa cum am preferat si eu.
Se scufunda piersicile in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi se scot si se decojesc foarte usor.
Se taie in jumatati cu ajutorul unui cutit, se desprind de pe sambure si se aseaza in borcane.
Se adauga 2 linguri de zahar si putin zahar vanilat, dupa gustul fiecaruia si se completeaza cu apa rece.
Se pun capacele si se fierb intr-o oala pe fundul careia s-a asezat un prosopel cam 20-25 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.
Se invelesc in prosoape pana la racirea completa.
Eu am pregatit compotul pentru torturi sau prajituri, insa poate fi consumat si ca atare. Are un gust deosebit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Compot de piersici

Compot de piersici

Se pune o oala cu apa la foc si cand a dat in clocot se pun piersicile intregi bine spalate in pralabil.Se

8 voturi    4 comentarii
30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Compot de piersici

Compot de piersici

Alegem piersicile care sunt coapte, dar mai tari la atingere, deoarece daca sunt moi nu sunt prea

1 vot    3 comentarii
3h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

    O bunatate.........

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pt 2 borcane de 800g
  • 1 kg piersici proaspete
  • de buna calitate
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

7 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

37 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
mia

mia (Chef de cuisine)

O bunatate.........

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe