Prunele proaspete, carnoase, ne prea tare coapte, se pun intr-o sita si se scufunda intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa astfel 1-2 minute, dupa cum au coaja mai groasa sau mai subtire. Imediat ce se scot din aceasta apa clocotita, se scufunda in apa rece. Pielita crapa si prunele se pot curata foarte usor. Prunele curatate de pielita si fara simburi se asaza in borcan, bine indesate. Se toarna siropul fierbinte si se sterilizeaza in baia de apa sau se inabusa intre paturi dupa ce a dat citeva clocote si a fost imediat legat cu celofan. Durata sterilizarii este de 20 minute la 75 grade.
Reteta de cartofi la cuptor. Cartofi la cuptor cu ulei de masline, sare, piper, condimente si ierburi aromatice. Reteta...
Cartofi la cuptorAmestecul de mirodenii se amesteca, se pun intr-o tava si se imprastie.
Cotlet de vitel cu piure de mazareO prajitura delicioasa, stiam ca asa va fi, inca de cand m-am gandit la aceasta combinatie care mie imi place tare mult.
Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visineDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii