autor:

autor

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot de prune

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
prune, pentru sirop: 400 gr. zahar la 1 litru apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Prunele proaspete, carnoase, ne prea tare coapte, se pun intr-o sita si se scufunda intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa astfel 1-2 minute, dupa cum au coaja mai groasa sau mai subtire. Imediat ce se scot din aceasta apa clocotita, se scufunda in apa rece. Pielita crapa si prunele se pot curata foarte usor. Prunele curatate de pielita si fara simburi se asaza in borcan, bine indesate. Se toarna siropul fierbinte si se sterilizeaza in baia de apa sau se inabusa intre paturi dupa ce a dat citeva clocote si a fost imediat legat cu celofan. Durata sterilizarii este de 20 minute la 75 grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
COMPOT DE PRUNE

COMPOT DE PRUNE

1. Pentru servirea imediata: Se pun la fiert apa cu zaharul. In acest timp,se curata fiecare pruna

30 voturi    8 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Compot pt iarna din prune brune

Compot pt iarna din prune brune

Prunele se spala se aseaza in borcane de 0,800 g. Ca sa stim cu aproximatie cata apa folosim pt un

13 voturi    1 comentariu
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iunie 2010

    Super !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

    Imi place compotul de prune!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • prune
  • pentru sirop: 400 gr. zahar la 1 litru apa

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Dulceata de gutui Dulceata de gutui

Eu, pentru ca nu am cantar, am masurat si gutuile si zaharul cu un castron, vedeti mai jos! Se pregateste un vas cu apa rece in care

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Conserve si muraturi
Nectar din pere padurete (salbatice) Nectar din pere padurete (salbatice)

 Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja, apoi le

0 voturi    0 comentarii
45 min
Bauturi
Socată reţeta bunicii