Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
prune, pentru sirop: 400 gr. zahar la 1 litru apa
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Prunele proaspete, carnoase, ne prea tare coapte, se pun intr-o sita si se scufunda intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa astfel 1-2 minute, dupa cum au coaja mai groasa sau mai subtire. Imediat ce se scot din aceasta apa clocotita, se scufunda in apa rece. Pielita crapa si prunele se pot curata foarte usor. Prunele curatate de pielita si fara simburi se asaza in borcan, bine indesate. Se toarna siropul fierbinte si se sterilizeaza in baia de apa sau se inabusa intre paturi dupa ce a dat citeva clocote si a fost imediat legat cu celofan. Durata sterilizarii este de 20 minute la 75 grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Prunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele.
Acestea se aleg sa fie mai tari, dar nu
0 voturi
2 comentarii
3h 40 min
Intr-un borcan de 0,800 ml se pun prunele, se adauga cuisoarele, scortisoara, zaharul si se completeaza
13 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentata de: mirey