autor:

flori de piatra

» » Sucuri si compoturi de fructe

COMPOT DE PRUNE

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2009

Ingrediente
3-4 kg de prune, zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Pentru un borcan de 800 g este nevoie de 5-6 prune si 2-3 linguri de zahar functie de cat de dulci sunt prunele.
Se spala prunele bine, se indeparteaza coditele si se aseaza in borcanele curate. Se pune zaharul , se completeaza cu apa si se inchid borcanele care se aseaza intr-o oala cu apa rece pe fundul careia se aseaza prosoape sau ziare si se da la fiert. Se tin borcanele la fiert cca 30 min sau pana cand lichidul din interiorul borcanului incepe sa se coloreze.Se pot lasa borcanele in oala pana a doua zi sau se scot si se pun in paturi pana se racesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "COMPOT DE PRUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
compot de prune aromat

compot de prune aromat

Intr-un borcan de 0,800 ml se pun prunele, se adauga cuisoarele, scortisoara, zaharul si se completeaza

13 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
COMPOT DE PRUNE

COMPOT DE PRUNE

1. Pentru servirea imediata: Se pun la fiert apa cu zaharul. In acest timp,se curata fiecare pruna

29 voturi    8 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Dana Macovei (Chef de cuisine):

    Este un compot foarte usor de facut. Eu am mai adaugat cate 3 cuisoare in fiecare borcan pentru aroma. Anul trecut le-am incercat si s-a pastrat foarte bine, asa ca anul acesta am folost reteta nu doar al prune ci si la corcoduse.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    Super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

    Foarte frumos! Eu de prune alabe

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

    Foarte frumos, felicitari! Compot de prune albe anul acesta in pregatire.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Este foarte bun. Eu procedez la fel, doar ca le sterilizez in cuptor.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Ce bine arata.....mmmmm.... si cred ca este un compot tare bun,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • 3-4 kg de prune
  • zahar

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Nectar din pere padurete (salbatice) Nectar din pere padurete (salbatice)

 Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja, apoi le

0 voturi    0 comentarii
45 min
Bauturi
Compot de piersici Compot de piersici

In borcanele curate si uscate se pun cate 4 linguri de zahar, apoi felii subtiri (desprinse de pe sambure cu un cutit) de piersica de

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Cocktail de fructe “ à la Amman”