autor:

ANCA

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot de prune

Autor: ANCA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANCA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2012

Ingrediente
prune sau orice alt fruct de sezon, zahar, aspirina, apa, , Indiferent de fructele folosite, reteta e aceiasi., Nu am folosit niciodata conservant de nici un fel., Asa m-a invatat mama,pentru ca si ea face la fel si ii ies foarte bune compoturile.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Prunele le-am spalat si le-am pus in borcane de 700(borcane de mazare am folosit eu) dupa care am adaugat cate o aspirina in fiecare borcan.
La un borcan am folosit 3 ling de zahar dar se poate pune si 4 linguri in functie de gustul fiecaruia sau daca se folosesc prune un pic mai verzi.
Am pus apa cu zaharul la fiert si cand a fiert am pus apa in borcane.
Atentie. ca sa nu crape borcanul am pus sub el un cutit.
Le-am rasturnat cu susul in jos timp de 5 min dupa care le=am intors si le-am asezat intr-o patura groasa,acoperite pana a doua zi cand le-am pus in camara.
Nu le-am dat in duns nu e nevoie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
compot de prune aromat

compot de prune aromat

Intr-un borcan de 0,800 ml se pun prunele, se adauga cuisoarele, scortisoara, zaharul si se completeaza

13 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
COMPOT DE PRUNE

COMPOT DE PRUNE

1. Pentru servirea imediata: Se pun la fiert apa cu zaharul. In acest timp,se curata fiecare pruna

29 voturi    8 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • prune sau orice alt fruct de sezon
  • zahar
  • aspirina
  • apa
  • Indiferent de fructele folosite
  • reteta e aceiasi.
  • Nu am folosit niciodata conservant de nici un fel.
  • Asa m-a invatat mama,pentru ca si ea face la fel si ii ies foarte bune compoturile.

Raporteaza reteta

Retete
de ANCA
Mancare de mazare cu tocana de legume

Mancare de mazare cu tocana de legume

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei apoi se adauga mazarea. (daca e proaspata se fierbe) Cand

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort cu mere

Tort cu mere

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul si un praf sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Ciorba de pastai cu cartofi

Ciorba de pastai cu cartofi

Se curata morcovul si patrunjelul si se taie cubulete. Se pun la fiert alaturi de afumatura. Cartofii

0 voturi    0 comentarii
2h
Supe de carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Nectar din pere padurete (salbatice) Nectar din pere padurete (salbatice)

 Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja, apoi le

0 voturi    0 comentarii
45 min
Bauturi
Compot de piersici Compot de piersici

In borcanele curate si uscate se pun cate 4 linguri de zahar, apoi felii subtiri (desprinse de pe sambure cu un cutit) de piersica de

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Smoothie de ananas si varza kale