Compot de prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • prune sau orice alt fruct de sezon
  • zahar
  • aspirina
  • apa
  • Indiferent de fructele folosite, reteta e aceiasi.
  • Nu am folosit niciodata conservant de nici un fel.
  • Asa m-a invatat mama,pentru ca si ea face la fel si ii ies foarte bune compoturile.

Mod de preparare

Prunele le-am spalat si le-am pus in borcane de 700(borcane de mazare am folosit eu) dupa care am adaugat cate o aspirina in fiecare borcan.

La un borcan am folosit 3 ling de zahar dar se poate pune si 4 linguri in functie de gustul fiecaruia sau daca se folosesc prune un pic mai verzi.

Am pus apa cu zaharul la fiert si cand a fiert am pus apa in borcane.

Atentie. ca sa nu crape borcanul am pus sub el un cutit.

Le-am rasturnat cu susul in jos timp de 5 min dupa care le=am intors si le-am asezat intr-o patura groasa,acoperite pana a doua zi cand le-am pus in camara.

Nu le-am dat in duns nu e nevoie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise