Prunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele.
Acestea se aleg sa fie mai tari, dar nu crude.
Borcanele de 800 gr se spala cu apa fierbinte si se pun la scurs cu gura in jos.
In fiecare borcan se pun 4-5 prune (eu am avut mai mari, daca sunt mai mici puneti cat sa umpleti borcanele cam pe jumatate cu prune).
Intr-o oala se pune apa (masurati cu un borcan ca sa stiti cantitatea exacta) si 2 linguri jumatate de zahar pentru fiecare borcan de compot.
Se lasa pe foc pana ce se topeste zaharul.
Acest sirop se repartizeaza in borcane si se infileteaza capacele bine.
Se inveleste fiecare borcan in hartie, se aseaza intr-o oala, puneti apa cat sa acoperiti borcanele, puneti un prosop de bucatarie deasupra si le puneti la sterilizat .
Le lasati pe foc pana ce vedeti ca de acolo unde ati rupt coditele prunelor acestea se crapa.
Se lasa in apa fierbinte pana a doua zi apoi le dati la rece.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii