Prunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele.
Acestea se aleg sa fie mai tari, dar nu crude.
Borcanele de 800 gr se spala cu apa fierbinte si se pun la scurs cu gura in jos.
In fiecare borcan se pun 4-5 prune (eu am avut mai mari, daca sunt mai mici puneti cat sa umpleti borcanele cam pe jumatate cu prune).
Intr-o oala se pune apa (masurati cu un borcan ca sa stiti cantitatea exacta) si 2 linguri jumatate de zahar pentru fiecare borcan de compot.
Se lasa pe foc pana ce se topeste zaharul.
Acest sirop se repartizeaza in borcane si se infileteaza capacele bine.
Se inveleste fiecare borcan in hartie, se aseaza intr-o oala, puneti apa cat sa acoperiti borcanele, puneti un prosop de bucatarie deasupra si le puneti la sterilizat .
Le lasati pe foc pana ce vedeti ca de acolo unde ati rupt coditele prunelor acestea se crapa.
Se lasa in apa fierbinte pana a doua zi apoi le dati la rece.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii