Compot de prune

Timp pregatire
220 minute
Complexitate
medie
Compot de prune

Ingrediente

  • 3 kg prune mai tari
  • 2 linguri si jumatate zahar la un borcan de 800 gr

Mod de preparare

Prunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele.

Acestea se aleg sa fie mai tari, dar nu crude.

Borcanele de 800 gr se spala cu apa fierbinte si se pun la scurs cu gura in jos.

In fiecare borcan se pun 4-5 prune (eu am avut mai mari, daca sunt mai mici puneti cat sa umpleti borcanele cam pe jumatate cu prune).

Intr-o oala se pune apa (masurati cu un borcan ca sa stiti cantitatea exacta) si 2 linguri jumatate de zahar pentru fiecare borcan de compot.

Se lasa pe foc pana ce se topeste zaharul.

Acest sirop se repartizeaza in borcane si se infileteaza capacele bine.

Se inveleste fiecare borcan in hartie, se aseaza intr-o oala, puneti apa cat sa acoperiti borcanele, puneti un prosop de bucatarie deasupra si le puneti la sterilizat .

Le lasati pe foc pana ce vedeti ca de acolo unde ati rupt coditele prunelor acestea se crapa.

Se lasa in apa fierbinte pana a doua zi apoi le dati la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise