autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Compot de prune

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 septembrie 2013

Ingrediente
3 kg prune mai tari, 2 linguri si jumatate zahar la un borcan de 800 gr

Dificultate: Medie Timp: 3h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Prunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele.
Acestea se aleg sa fie mai tari, dar nu crude.
Borcanele de 800 gr se spala cu apa fierbinte si se pun la scurs cu gura in jos.
In fiecare borcan se pun 4-5 prune (eu am avut mai mari, daca sunt mai mici puneti cat sa umpleti borcanele cam pe jumatate cu prune).
Intr-o oala se pune apa (masurati cu un borcan ca sa stiti cantitatea exacta) si 2 linguri jumatate de zahar pentru fiecare borcan de compot.
Se lasa pe foc pana ce se topeste zaharul.
Acest sirop se repartizeaza in borcane si se infileteaza capacele bine.
Se inveleste fiecare borcan in hartie, se aseaza intr-o oala, puneti apa cat sa acoperiti borcanele, puneti un prosop de bucatarie deasupra si le puneti la sterilizat .
Le lasati pe foc pana ce vedeti ca de acolo unde ati rupt coditele prunelor acestea se crapa.
Se lasa in apa fierbinte pana a doua zi apoi le dati la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
COMPOT DE PRUNE

COMPOT DE PRUNE

Pentru un borcan de 800 g este nevoie de 5-6 prune si 2-3 linguri de zahar functie de cat de dulci

6 voturi    6 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe
Compot pt iarna din prune brune

Compot pt iarna din prune brune

Prunele se spala se aseaza in borcane de 0,800 g. Ca sa stim cu aproximatie cata apa folosim pt un

13 voturi    1 comentariu
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2013

    Asa este!

  • Fara foto

    Micu Marcela , 04 septembrie 2013

    hmmmmmm ce bune.

Dificultate

Medie

Timp

3h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 kg prune mai tari
  • 2 linguri si jumatate zahar la un borcan de 800 gr

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Fara foto

Rocsi (Chef de cuisine)

Asa este!

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Zarzavat pentru ciorbă (foarte bun)