Compot de prune

Timp pregatire
220 minute
Complexitate
medie
Compot de prune

Ingrediente

  • 3 kg prune mai tari
  • 2 linguri si jumatate zahar la un borcan de 800 gr

Mod de preparare

Prunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele.

Acestea se aleg sa fie mai tari, dar nu crude.

Borcanele de 800 gr se spala cu apa fierbinte si se pun la scurs cu gura in jos.

In fiecare borcan se pun 4-5 prune (eu am avut mai mari, daca sunt mai mici puneti cat sa umpleti borcanele cam pe jumatate cu prune).

Intr-o oala se pune apa (masurati cu un borcan ca sa stiti cantitatea exacta) si 2 linguri jumatate de zahar pentru fiecare borcan de compot.

Se lasa pe foc pana ce se topeste zaharul.

Acest sirop se repartizeaza in borcane si se infileteaza capacele bine.

Se inveleste fiecare borcan in hartie, se aseaza intr-o oala, puneti apa cat sa acoperiti borcanele, puneti un prosop de bucatarie deasupra si le puneti la sterilizat .

Le lasati pe foc pana ce vedeti ca de acolo unde ati rupt coditele prunelor acestea se crapa.

Se lasa in apa fierbinte pana a doua zi apoi le dati la rece.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine