Reteta postata pe: 29 iunie 2008
Ingrediente
5 kg prune, 1 kg zahăr, 3 l apă, 2 cuişoare, o linguriţă rasă de scorţişoară.
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
Mod de preparare
Zahărul, apa şi mirodeniile nemăcinate se pun într-o oală de 6-8 l. Cînd siropul clocoteşte, se adaugă circa 1/4 din prunele spălate şi curăţate de codiţe, se amestecă cu lingura în sirop, ca să se înfierbînte toate un minut, apoi, fără să clocotească, se scot cu strecurătoarea şi se pun într-o cratiţă; cînd siropul clocoteşte din nou, se pun alte prune, la fel, pînă cînd se termină toată cantitatea. Prunele se aşează nepresate în borcane, lăsînd un spaţiu liber de 2-3 cm pînă la gura acestora. Siropul se lasă să se mai răcească, apoi se toarnă uniform peste ele, pînă la acelaşi nivel. Borcanele se leagă şi se sterilizează în apă. Dacă se lucrează corect la legat şi sterilizat, nu e nevoie de nici un conservant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Se spala fructele,se aseaza in borcane(eu am pus 15-16 buc),se toarna siropul de zahar caldut sau
7 voturi
10 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe
Intr-un borcan de 0,800 ml se pun prunele, se adauga cuisoarele, scortisoara, zaharul si se completeaza
13 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentata de: mirey