Compot de prune albe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - prune mari albe
  • - zahar
  • - apa
  • - zahar vanilat
  • - scortisoara

Mod de preparare

In borcane de 800 ml se pun 5-6 prune, 3-4 linguri de zahar,zahar vanilat si un varf de cutit de scortisoara. Se umplu borcanele cu apa, se capseaza. Intr-o oala mare se pun borcanele in prosoape, se acopera cu apa si se fierb 45 minute de cand dau in fiert. Se lasa sa se raceasca in oala in care au fiert.

Sfat: inainte de a pune borcanele la fiert e bine se le intoarcem de cateva ori sa se topeasca o parte din zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac evantai

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii
Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor