autor:

COSTINELA  M.

» » Conserve si muraturi

Compot de prune albe

Autor: COSTINELA M. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: COSTINELA M. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2009

Ingrediente
- prune mari albe, - zahar, - apa, - zahar vanilat, - scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

In borcane de 800 ml se pun 5-6 prune, 3-4 linguri de zahar,zahar vanilat si un varf de cutit de scortisoara. Se umplu borcanele cu apa, se capseaza. Intr-o oala mare se pun borcanele in prosoape, se acopera cu apa si se fierb 45 minute de cand dau in fiert. Se lasa sa se raceasca in oala in care au fiert.
Sfat: inainte de a pune borcanele la fiert e bine se le intoarcem de cateva ori sa se topeasca o parte din zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune albe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    O bunatate...Este tare delicios compotul de prune indiferent ce culoare au acestea...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • - prune mari albe
  • - zahar
  • - apa
  • - zahar vanilat
  • - scortisoara

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...Este tare delicios compotul de prune indiferent ce culoare au acestea...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Compot de visine