Compot de prune verzi fara conservant

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Compot de prune verzi fara conservant

Ingrediente

  • Pentru 6 borcane de 800 ml:
  • 2 kg prune verzi (sau foarte putin parguite)
  • 18 linguri pline bine de zahar

Mod de preparare

Se spala prunele si se indeasa bine in borcane foarte curate, pana sus. Se adauga 3 linguri de zahar la fiecare borcan. Umpleti-le apoi cu apa rece pana sus si strangeti foarte bine capacele. Se agita borcanele ca sa se dizolve zaharul.

Intr-o cratita mai mare asezati pe fund un prosop de bucatarie impaturit si asezati borcanele. Umpleti cratita cu apa pana la baza capacelor. Puneti cratita la fiert la foc mediu. Cand apa incepe sa clocoteasca dati focul mic si lasat sa fiarba 40 minute.

Dupa ce a fiert puneti-l pe niste paturi, acoperiti cu o folie de plastic si puneti deasupra perne si paturi. Lasati pana a doua zi.

Inainte de a le pune in camara intoarceti borcanele cu gura in jos si verificati daca picura sau rasufla pe langa capac. Cele care nu sunt perfect etansate se consuma imediat.

Puteti folosi prunele verzi la compot. Sunt multe fructe care cad inainte de a se coace sau se rup crengile. Este pacat sa le aruncati. Este delicios si putin mai acrisor decat cel de prune coapte si foarte aromat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise