autor:

Doina  Varga

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot de prune verzi fara conservant

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2009

Ingrediente
Pentru 6 borcane de 800 ml:, 2 kg prune verzi (sau foarte putin parguite), 18 linguri pline bine de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Se spala prunele si se indeasa bine in borcane foarte curate, pana sus. Se adauga 3 linguri de zahar la fiecare borcan. Umpleti-le apoi cu apa rece pana sus si strangeti foarte bine capacele. Se agita borcanele ca sa se dizolve zaharul.
Intr-o cratita mai mare asezati pe fund un prosop de bucatarie impaturit si asezati borcanele. Umpleti cratita cu apa pana la baza capacelor. Puneti cratita la fiert la foc mediu. Cand apa incepe sa clocoteasca dati focul mic si lasat sa fiarba 40 minute.
Dupa ce a fiert puneti-l pe niste paturi, acoperiti cu o folie de plastic si puneti deasupra perne si paturi. Lasati pana a doua zi.
Inainte de a le pune in camara intoarceti borcanele cu gura in jos si verificati daca picura sau rasufla pe langa capac. Cele care nu sunt perfect etansate se consuma imediat.
Puteti folosi prunele verzi la compot. Sunt multe fructe care cad inainte de a se coace sau se rup crengile. Este pacat sa le aruncati. Este delicios si putin mai acrisor decat cel de prune coapte si foarte aromat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune verzi fara conservant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Marmelada de portocale

Marmelada de portocale

1. Pune portocalele, sucul de lamaie si 1 l apa intr-o cratita, asa incat apa sa acopere portocalele.Lasa

13 voturi    12 comentarii
6h
Sucuri si compoturi de fructe
Suc Castravete Racoritor

Suc Castravete Racoritor

Spalati bine toate ingredientele. Decojiti castravetele si lime-ul. Ghimbirul - se curata coaja

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Lambrinoc , 02 iunie 2014

    sunt super de delicioase

  • Fara foto

    Alina Alinuza , 23 iunie 2013

    am incercat reteta si este foarte delicios.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    O bunatate !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Am facut si compot din prune coapte. Restul a ajuns la tuica. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Am facut compotul din prune.Eu le-am lasat sa se coaca...Glumeam bineinteles...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Felicitari pentru aceasta reteta... si eu sunt adepta preparatelor naturale,fara conservanti... Compotul de prune este foarte gustos indiferent daca sunt galene,verzui,rosiatice,sunt delicioase.Eu le folosesc la prepararea compotului atat separat cat si combinate...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Am facut si de zarzare verzi. Am avut unul in curte, dar s-a uscat. Compot de prune verzi nu am facut pana acum. Ma bucur ca am incercat.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Nici eu nu am facut compot din prune verzi,insa am mancat din zarzare verzi.Este si acela foarte gustos ca si acesta de altfel.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Asa fac si eu compot de iarna din visine si din struguri,fara conservant,dar ce sa tina..........baietii mei il mananca rapid.Felicitari pentru reteta.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Uite ca, din prune verzi nu am facut niciodata compot! Chiar interesant si demn de retinut!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 borcane de 800 ml:
  • 2 kg prune verzi (sau foarte putin parguite)
  • 18 linguri pline bine de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Smoothie in culori Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

1 vot    0 comentarii
5 min
Bauturi
Nectar de caise Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Suc de cantalup