autor:

burdulea maria elena

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot de rabarbura (rubarba sau revent)

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Ingrediente
10-12 tije de rabarbura, 800 ml apa, 3-4 linguri zahar, menta uscata, 1 vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

18 voturi

Mod de preparare

Curatam tijele de rabarbura, le taiem bucatele, le clatim cu apa. Separat intr-o cratita punem la fiert 800 ml apa, adaugam zaharul, vanilia, cand clocoteste apa, adaugam tijele de rabarbura taiate bucatele, lasam sa dea in clocot 2-3 minute. Se lasa compotul la racit se pune in pahare si se presara menta uscata deasupra, se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de rabarbura (rubarba sau revent)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Desert rapid cu visine

Desert rapid cu visine

Vişinele se spală şi li se scot sâmburii. Se pun într-un bol şi se presară deasupra zahăr

4 voturi    1 comentariu
5 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de soc

Sirop de soc

Florile de soc le scufundam in apa rece, le lasam la scurs , apoi le rupem coditele. Punem apa

1 vot    1 comentariu
30 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    gelu , 03 iulie 2013

    1. Toate cele trei denumiri sunt corecte; 2. Se gaseste in supermarketuri la categoria „fructe”. Ex.: Lidl, Kafland; 3. Nu verifica nimeni textele? Ce inseamna „intrun cratit”?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Draga Constanta, in unele supermarket-uri, se gaseste aceasta planta controversata din punct de vedere al denumirii. Creste mai mult aici la noi in Ardeal, de aceea se gaseste mai greu. Ang3lyna, exista chiar destule subiecte cu denumirea pe care am folosit-o eu pe net, nu stiu cum nu ai gasit nimic legat de cuvantul ,,rabarbura,,

  • Fara foto

    Ang3lyna (Bucatar) , 24 iulie 2010

    Mda...nu vreau sa fiu rea...dar defapt e rubarba , nu rabarbura...si tocmai de aia nu o gaseati pe net.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Imi pare rau dar nu am de unde sa procur asa ceva.

    • Fara foto

      mathma , 12 iunie 2010

      mi-as dorii foarte mult sa cultiv aceasta planta din pacate in zona noastra nimeni nu cultiva deci sminte sau rasaduri sunt de negasit ba chiar mai mult decat asta nimeni nu a auzit de ea :( am incercat sa gasesc pe net pe la cunostinte dar degeaba...

    • Fara foto

      burulea maria elena , 09 iunie 2010

      Da, Mari, pt ca bucatelele de rabarura se zdrentuiesc, se desfac ca niste firisoare de ata si nu are aspect, insa gustul compenseaza totul.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Mariela, Silvioara a facut compotul cu tijele zdrobite, dupa ce le-a fiert un pic. A iesit ca un nectar grosut! Dar gustul e superb! Te invidiez pentru gradina ta cu rabarbura!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Este o planta de la care folosim tijele, care sunt foarte suculente si acrisoare, se foloseste la compot si prajituri, in Germania este foarte mult utilizata. Frunzele sunt toxice. Vei vedea tije de rabarbura deruland pozele din timpul procesului de preparare a compotului, am sa postez si o poza nu prea reusita a tufei de rabarura din gradina noastra.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Ce este rabarbura si unde se gaseste ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

18 voturi

Ingrediente

  • 10-12 tije de rabarbura
  • 800 ml apa
  • 3-4 linguri zahar
  • menta uscata
  • 1 vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

gelu

1. Toate cele trei denumiri sunt corecte; 2. Se gaseste in supermarketuri la categoria „fructe”. Ex.: Lidl, Kafland; 3. Nu verifica nimeni textele? Ce inseamna „intrun cratit”?

Adauga reteta
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Sirop de brad nefiert Sirop de brad nefiert

Mugurii de brad tineri,se spala, se lasa la zvantat pe prosop si se asaza in borcane alternativ cu zahar sau miere de albine pana la

16 voturi    12 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Supa de Capsuni Supa de Capsuni

Cred că acesta este cel mai simplu desert pe care l-am făcut până acum, este gata în doar 10 minute. Am început

1 vot    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
SUC NATURAL DIN CITRICE