Compot de visine

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Compot de visine

Ingrediente

  • visine
  • zahar (3 linguri la un borcan de 800 gr)
  • aspirina sau putin conservant

Mod de preparare

Spalam borcanele bine cu apa fierbinte si le punem la scurs, cu gura in jos pe un prosop curat.

Visinele le spalam bine si le indepartam coditele.

Punem in borcane visine, cat sa fie pana la jumatate.

Masuram cantitatea de apa care ne trebuie pentru a umple toate borcanele si o punem intr-o oala.

Adaugam si zaharul necesar, 3 linguri la borcan ori numarul de borcane.

Punem oala pe foc si invartim siropul pana ce zaharul se topeste.

Acesta il repartizam in fiecare borcan.

Deasupra punem putina aspirina sau conservant.

Inchidem bine borcanele.

Le invelim in hartie si le asezam intr-o oala mai larga.

Punem apa rece cat sa acoperim borcanele pe 3 sferturi si deasupra punem un prosop curat de bucatarie.

Le sterilizam la foc potrivit pana ce observam ca visinele incep sa se crape.

Cand sunt gata le scoatem din oala, le stergem bine si le acoperim cu o patura pana a 2 a zi.

A 2 a zi le etichetam si le punem intr-un loc racoros.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi