autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Compot de visine

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2013

Ingrediente
visine, zahar (3 linguri la un borcan de 800 gr), aspirina sau putin conservant

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalam borcanele bine cu apa fierbinte si le punem la scurs, cu gura in jos pe un prosop curat.
Visinele le spalam bine si le indepartam coditele.
Punem in borcane visine, cat sa fie pana la jumatate.
Masuram cantitatea de apa care ne trebuie pentru a umple toate borcanele si o punem intr-o oala.
Adaugam si zaharul necesar, 3 linguri la borcan ori numarul de borcane.
Punem oala pe foc si invartim siropul pana ce zaharul se topeste.
Acesta il repartizam in fiecare borcan.
Deasupra punem putina aspirina sau conservant.
Inchidem bine borcanele.
Le invelim in hartie si le asezam intr-o oala mai larga.
Punem apa rece cat sa acoperim borcanele pe 3 sferturi si deasupra punem un prosop curat de bucatarie.
Le sterilizam la foc potrivit pana ce observam ca visinele incep sa se crape.
Cand sunt gata le scoatem din oala, le stergem bine si le acoperim cu o patura pana a 2 a zi.
A 2 a zi le etichetam si le punem intr-un loc racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Compot de visine

Compot de visine

Se pun in fiecare borcan cate 10 visine, se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului. Se inchide

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Compot de cirese cu visine

Compot de cirese cu visine

Ciresele si visinele le punem intr-un bol si le spalam sub jetul de apa rece, apoi indeparatam coditele. Le

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • visine
  • zahar (3 linguri la un borcan de 800 gr)
  • aspirina sau putin conservant

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gem de prune cu nuci