Spalam borcanele bine cu apa fierbinte si le punem la scurs, cu gura in jos pe un prosop curat.
Visinele le spalam bine si le indepartam coditele.
Punem in borcane visine, cat sa fie pana la jumatate.
Masuram cantitatea de apa care ne trebuie pentru a umple toate borcanele si o punem intr-o oala.
Adaugam si zaharul necesar, 3 linguri la borcan ori numarul de borcane.
Punem oala pe foc si invartim siropul pana ce zaharul se topeste.
Acesta il repartizam in fiecare borcan.
Deasupra punem putina aspirina sau conservant.
Inchidem bine borcanele.
Le invelim in hartie si le asezam intr-o oala mai larga.
Punem apa rece cat sa acoperim borcanele pe 3 sferturi si deasupra punem un prosop curat de bucatarie.
Le sterilizam la foc potrivit pana ce observam ca visinele incep sa se crape.
Cand sunt gata le scoatem din oala, le stergem bine si le acoperim cu o patura pana a 2 a zi.
A 2 a zi le etichetam si le punem intr-un loc racoros.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii