Se aleg visinile carnoase, mari, dandu-le deoparte samburii.
Se presara peste ele zahar si se lasa sa stea intr-un castron. Intre timp restul de zahar se fierbe cu o jumatate de litru de apa.
Dupa ce se termina de indepartat spuma, se pun sa fiarba si visinile. Dupa ce se scot, se picura putina zeama de lamaie in lichidul care se mai lasa sa scada. Pentru iarna insa adaugam visinile in borcane de 800 gr (jumatate de borcan), iar zaharul se pune la fiert cu apa (5 linguri de zahar la borcan). Dupa ce da in clocot se toarna apa peste visine se pune capac si se fierb timp de o jumatate de ora la bell marie. Se lasa sa se raceasca apoi se duc in camara sau in beci la rece.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii