Se aleg visinile carnoase, mari, dandu-le deoparte samburii.
Se presara peste ele zahar si se lasa sa stea intr-un castron. Intre timp restul de zahar se fierbe cu o jumatate de litru de apa.
Dupa ce se termina de indepartat spuma, se pun sa fiarba si visinile. Dupa ce se scot, se picura putina zeama de lamaie in lichidul care se mai lasa sa scada. Pentru iarna insa adaugam visinile in borcane de 800 gr (jumatate de borcan), iar zaharul se pune la fiert cu apa (5 linguri de zahar la borcan). Dupa ce da in clocot se toarna apa peste visine se pune capac si se fierb timp de o jumatate de ora la bell marie. Se lasa sa se raceasca apoi se duc in camara sau in beci la rece.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii