autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

Compot de visine (fara conservant)

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Ingrediente
2 kg de visine, zahar(5 linguri pt un borcan de 800 g), 5 vanilii, apa., Am avut nevoie de 8 borcane de 800 ml. cu capace filetate.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

31 voturi

Mod de preparare

Visinele sanatoase si tari, se curata de codite, se spala, se aseaza in borcane de 800 g, spalate bine si sterilizate la cuptor. Eu nu am umplut borcanele cu fructe, puneti cate doriti, insa sa treaca de jumatatea borcanului. Peste un borcan in care ati pus visine, adaugati apa pana sus, cu un deget mai jos de gura borcanului, rasturnati apa intrun vas, o masurati si aceea este cu aproximatie cantitatea de apa necesara pt un borcan de compot. Intrun vas incapator, puneti atatea masuri de apa, cate borcane de compot faceti si pt fiecare borcan adaugati 5 linguri de zahar, adaugati apoi zaharul de vanilie si puneti vasul pe foc, amastecand continuu pana se topeste zaharul si obtineti zeama pt compot. Aceasta zeama, se toarna in fiecare borcan peste visine, infiletati capacul, apoi asezati borcanele intro tava cu apa, pe fundul careia puneti o carpa si puneti tava la cuptorul preincalzit. Sunt gata cand incep sa se ridice bule de aer de pe fundul borcanului spre capac si vedeti prima visina usor crapata. Acum puteti stinge focul la cuptor si lasati compotul sa se raceasca pana ziua urmatoare cand il asezati in camara. Nu va temeti, se va pastra fara conservant, daca ati adaugat suficient zahar, fructele sunt perfect sanatoase, borcanele curate si bine capsate. Este foarte bun peste iarna ca atare, visinele le puteti folosi la prajituri, sau salate de fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de visine (fara conservant)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Compot de visine fara conservant

Compot de visine fara conservant

Spalati bine fructele si puneti-le in borcane foarte curate pana se umplu bine borcanele. Adaugati

111 voturi    32 comentarii
45 min
Sucuri si compoturi de fructe
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Otetul se fierbe 30 de minute cu zaharul pana acesta se leaga. Ardeii se spala si se lasa la zvantat. "Operatia"

5 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florina , 30 iunie 2016

    Este delicios

  • Fara foto

    Raluca Brie , 29 iunie 2015

    mi se pare enorm de mult zahar , eu pun 2 linguri la 1 borcan

  • Fara foto

    Mirela Irimia , 23 iunie 2014

    FACETI SI VOI,,,CA AVETI DOAR

    • Fara foto

      Carmen Sirbu , 22 iunie 2014

      rezista foarte bine peste iarna. puteti adauga cateva cirese negre, da o culoare frumoasa.

    • Fara foto

      Catalina Carina , 22 iunie 2014

      tot la fel prepar si eu compotul este foarte bun iarna

    • Fara foto

      Anca Leahu , 22 iunie 2014

      si eu

    • Fara foto

      Aneta Tofan , 22 iunie 2014

      e reteta care o folosesc

    • Fara foto

      Jan Marioara Mircea , 29 iunie 2013

      Da eu fac aceasta reteta de fffoarte multi ani si nu am avut nici odata probleme cu acest compot sta foarte bine toata iarna .

    • xtyna

      xtyna (Chef de cuisine) , 04 august 2012

      e perfecta pentru copii!!! multumim pentru reteta!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Kok miori, multumesc de nota, iti recomand cu drag reteta mea.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Foarte interesanta ideea si este bine de incercat.Am luat nota.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      tatiana, multumesc pt nota.

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      Nota 10 !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Mari, la compotul de cirese am facut asa si nu s-a topit zaharul si am renuntat, poate ca in timp se topeste.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Constanta, incerc sa evit, dar daca are destul zahar, fructele sunt sanatoase si borcanele sterilizate, se pastreaza.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Multumesc Eugen.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

      Mariela, eu nu topesc zaharul inainte.Il pun in borcan si se topeste singur la fiert in cuotor. E foarte bun compotul asta!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Numai o gospodina desavarsita poate prezenta asa frumos reteta asta, nu ?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Nici eu nu pun conservant la compot si nu am avut niciodata probleme .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Da Laly, e bunnn de tot la iarna.

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Nici eu nu folosesc conservant.Evit pe cat posibil.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Usor si delicios.Ce bune vor fi la iarna...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

31 voturi

Ingrediente

  • 2 kg de visine
  • zahar(5 linguri pt un borcan de 800 g)
  • 5 vanilii
  • apa.
  • Am avut nevoie de 8 borcane de 800 ml. cu capace filetate.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Florina

Este delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ulei aromat