autor:

Doina  Varga

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot de visine fara conservant

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 6 borcane de 370 ml:, 1 kg de visine, 6 linguri zahar, apa cat cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

111 voturi

Mod de preparare

Spalati bine fructele si puneti-le in borcane foarte curate pana se umplu bine borcanele. Adaugati cate o lingura de zahar si umpleti cu apa pama sus.
Strangeti bine capacele si agitati borcanele pana se dizolva zaharul.
Intr-o oala mai inalta care sa le cuprinda bine puneti un prosop pe fundul ei, asezati borcanele si umpleti cu apa rece pana la cativa milimetri sub capace. Puneti oala la fiert la foc mic. Lasati sa fiarba 30-40 minute dupa ce incepe sa clocoteasca, la foc mic.
Luati oala de pe foc si puneti-o pe niste paturi sau prosoape, acoperiti-o cu folie de plastic (pungi) si puneti peste ea perne si paturi.
A doua zi se scot din oala. Se verifica fiecare borcan daca nu trage aer intorcandu-l cu gura in jos. Daca picura sau fasaie, se consuma imediat.
Se eticheteaza si se pun in camara. Rezista si 2-3 ani fara probleme, compotul este deosebit de savuros si parfumat, pentru ca nu folosim nici un fel de conservant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de visine fara conservant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Compot de visine (fara conservant)

Compot de visine (fara conservant)

Visinele sanatoase si tari, se curata de codite, se spala, se aseaza in borcane de 800 g, spalate

31 voturi    22 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Marmelada de portocale

Marmelada de portocale

1. Pune portocalele, sucul de lamaie si 1 l apa intr-o cratita, asa incat apa sa acopere portocalele.Lasa

13 voturi    12 comentarii
6h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 32 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mariana .15.06.2017 , 15 iunie 2017

    Cel mai bine de facut este in borcan de 750 g si pun 2-3 linguri de zahar, apoi apa si la bain marie. Este usor de facut si este SUPER !!!

  • Fara foto

    flori , 11 iunie 2015

    prea putin zahar o lingura, se pun diua linguri la borcanul mic si trei la borcanul de 800 ml

  • Fara foto

    Bädr Ël Mkhänët , 25 iulie 2013

    ciiiii

    • Fara foto

      Antonia Constandache , 19 iulie 2013

      Iar lingura e lingura, D-le Viorel Spinu! Lingurita, e ptr cafea!

    • Fara foto

      Antonia Constandache , 19 iulie 2013

      Prea mut zahar pt un borcan de 370 ml! Eu pun o lingura see you zahar la un borcan de 720 ml! foarte gustos!

    • Fara foto

      Camelia Oancea , 19 iulie 2013

      Eu pun 2 linguri de zahar la borcanele de 400g si 3 linguri la cele de 800g.Borcanele le unplu pe jumatate see you fructe si le fierb 20-25 minute apoi le las in apa in care au fiert pana a doua zi fara sa le acopar. Le fierb afara la pirostri. Le garantez 2-3 ani.

    • Fara foto

      Mariana Pănuță , 19 iulie 2013

      reteta este valabila , o fac de ani si ani. tot secretul sta in sterilizare.

    • Fara foto

      mariana paanuta , 19 iulie 2013

      reteta este valabila , o fac de ani si ani . tot secretul este in sterilizare , tine si doi ani

    • Fara foto

      Laura Aioanei , 26 iunie 2013

      mama care din pacate nu mai e printre noi facea aceeasi reteta ca si dv care este superba mai am la beci compot de doi ani si e superrrrr ,recomand cu incredere

    • Fara foto

      Mariora Mihordea , 26 iunie 2013

      am sa fac compot de visine. dupa retete dv.

    • Fara foto

      silvia ghibercea , 16 iunie 2013

      parerea mea este k orice compot trb fiert bine si se indulceste dupa gust de preferat ar fi k miere

    • Fara foto

      Ivan Tantica , 15 iunie 2013

      eu spal visinele le asez an borcane de 800 gr pun 3ling rase de zahar apoi adaug apa si le asez antrun vas an care fierb nu mult pana vad ca sau ridicat visinile an sus si le las acoperite pana a 2 zi cand le bai an camara sau beci cum am eu nu ai probleme daca capacele sant noi si capsate bine fa see you ancredere aceasta reteta eu o fac de 30 de ani si nu am avut probleme.

    • Fara foto

      Geanina , 14 iunie 2013

      ce reteta vai de bucatareasa din tine, fetelor no urmati, aruncati bani pe fereastra

    • Fara foto

      Viorel Spinu , 12 iunie 2013

      nu poti umple un borcan, si sa-i zici ca e compot! compotul e un lichid see you miros de fructe! NU O TOCANITA de fructe! si recomandarea de o lingura zahar la borcan. e-varza! care borcan? de 300 , de400, de un kil jumate? si lingura e de cafea? su de ciorba? te doare mintea! mi se strica visinele pana iau reteta!

    • Fara foto

      Alexandru Andreica , 22 mai 2013

      marfa

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      La fel il pregatesc si eu .

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      O bunatate !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      E super !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      O bunatate,sunt superbe si prezentarea si viedo-ul.Felicitari draga Doinita.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Si eu fac compot de visine si de struguri.Sunt de acord cu voi, ca la compoturi sa nu folosim conservant,se mentine foarte bine daca il fierbem.Eu il pun in borcane cu capace,le strang bine si le fierb,intr-o oala mare.Felicitari,draga Doinita.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Multumesc mult pentru aprecieri.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      O bunatate...Si eu pregatesc compoturile,dulceturile,gemurile fara conservant si se pastreaza foarte bine...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Multumesc pentru aprecieri, Carmen.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Superb filmuletul si prezentarea,felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Multumesc. Intr-un an am avut foarte multe visine, nu am facut visinata, asa ca am facut mult compot.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Frumoasa prezentare.Nici eu nu pun conservant si probabil ca ar tine 2-3 ani,dar se mananca si nu pot face aceasta experienta.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      La mine compotul nu tine asa mult,2-3 ani,deoarece picii mei il termina f. repede,si il fac fara conservant(bine acum nu fac nici mult decat vreo 50- 60 borcane mici si mari).metoda aceasta nu o stiam .daca as fi preparat compot care sa tina mai mult timp,sigur ma gandeam sa adaug si ceva conservant,dar acum stiu cum sta treaba.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Da, este mai usor asa, sa nu le scoti din oala. Am vrut sa pun si un filmulet carea arata cum fac compotul, dar nu a mers. L-am pus pe youtube si il puteti vedea accesand urmatorul link: http://www.youtube.com/watch?v=pWMgvq77jes

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Asa fac si eu toate compoturile pentru iarna ( visine, cirese, struguri ,caise,piersici, prune, pere si gutui).Tin foarte bine peste iarna si mai mult, desi nu au conservant.Anul acesta o sa fac si din corcoduse (zarzare) pentru ca mi-ai dat o idee f. buna.Dar mai trebuie sa mai astept deoarece la mine in zona nu s-au copt inca. Din corcoduse se poate face si gem. Este foarte bun.Are o aroma si culoare apropiata de cel din caise si gustul intre cel de caise si cel de prune.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Doina, am notat reteta, voi incerca si eu.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Si eu fac compot de visine pentru iarna si nu pun conservant si tin toata iarna,dar uite ca am mai invatat ceva,sa nu le scot din apa si sa acopar oala,eu le scoteam din oala si le puneam intr-un loc cald si le acopeream cu paturi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

111 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 borcane de 370 ml:
  • 1 kg de visine
  • 6 linguri zahar
  • apa cat cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

mariana .15.06.2017

Cel mai bine de facut este in borcan de 750 g si pun 2-3 linguri de zahar, apoi apa si la bain marie. Este usor de facut si este SUPER !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Smoothie in culori Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

1 vot    0 comentarii
5 min
Bauturi
Nectar de caise Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Cafea rece