Prunele mai coapte le-am folosit la gem, iar cele mai tari la compot. Dupa ce am sortat fructele, le-am spalat. Am folosit borcane de 800 g pe care le-am spalat, apoi le-am sterilizat in cuptorul de la aragaz. Am procedat asa: am asezat prunele in borcane. Pt fiecare borcan am folosit 4 linguri de zahar si apa. Am masurat cata apa intra intrun borcan cu fructe, am calculat apa pt toate borcanele, am adugat zaharul, am incalzit putin compozitia sa fie omogena, apoi am turnat-o din nou in borcane, pe care le-am capacit cu capace metalice. Am asezat borcanele in tava de la aragaz in care am pus apa si am dat compotul la cuptor cam 30 minute. Dupa ce se stinge focul la cuptor, se lasa compotul sa se raceasca acolo pana a doua zi, cand asezam compotul in camara.
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasaPlacinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasaSe spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Supa de toamna cu linte si oua de prepelitaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii