autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

COMPOT DEPRUNE ALBE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Ingrediente
Nu se cere o cantitate stas. Dintro cantitate mai mare de prune albe, am pregatit pt iarna compot si gem.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Prunele mai coapte le-am folosit la gem, iar cele mai tari la compot. Dupa ce am sortat fructele, le-am spalat. Am folosit borcane de 800 g pe care le-am spalat, apoi le-am sterilizat in cuptorul de la aragaz. Am procedat asa: am asezat prunele in borcane. Pt fiecare borcan am folosit 4 linguri de zahar si apa. Am masurat cata apa intra intrun borcan cu fructe, am calculat apa pt toate borcanele, am adugat zaharul, am incalzit putin compozitia sa fie omogena, apoi am turnat-o din nou in borcane, pe care le-am capacit cu capace metalice. Am asezat borcanele in tava de la aragaz in care am pus apa si am dat compotul la cuptor cam 30 minute. Dupa ce se stinge focul la cuptor, se lasa compotul sa se raceasca acolo pana a doua zi, cand asezam compotul in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "COMPOT DEPRUNE ALBE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveti bulgaresti

Castraveti bulgaresti

Mai intai puneti cam 3-4 linguri de otet,o lingurita sare si doua lingurite zahar(in fiecare borcan

4 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Castraveti murati in saramura

Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam

137 voturi    39 comentarii
50h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Da, asa e urmeaza sezonul lor, imediat dupa caise.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Acusi se coc si prunele.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Nu se cere o cantitate stas. Dintro cantitate mai mare de prune albe
  • am pregatit pt iarna compot si gem.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Da, asa e urmeaza sezonul lor, imediat dupa caise.

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de mure