Reteta este pentru compotul pentru iarna, nu contine conservanti si-l puteti face cu ce fructe va plac. Alegeti fructe sanatoase, tari si proaspete. Eu am folosit borcane de 800 gr.pe care le-am spalat bine, apoi le-am tinut in cuptorul incins (cu focul stins) ~ 15 minute.
Fructele bine spalate se pun in borcane (eu le-am pus aproape pline, insa daca doriti sa aiba zeama mai multa, puneti doar pe jumatate fructe in borcan), adaugati zaharul, zaharul vanilat si la final apa rece. Infiletati capacele bine, apoi puneti la fiert borcanele ( foc mediu de la inceput ), intr-o oala cu apa rece (apa sa ajunga pana la “umerii” borcanului) pentru 30 de minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba. ( Mama mea pune pe fundul vasului un prosop pentru a fi sigura ca borcanele nu plesnesc, insa eu nu pun si n-am avut “accidente” pana acum.)
Cand sunt gata, scoateti borcanele din oala, le stergeti si le depozitati la loc intunecos si racoros.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii