Compot pentru iarna

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Compot pentru iarna

Ingrediente

  • struguri (prune,caise,mere,etc)
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • apa rece

Mod de preparare

Reteta este pentru compotul pentru iarna, nu contine conservanti si-l puteti face cu ce fructe va plac. Alegeti fructe sanatoase, tari si proaspete. Eu am folosit borcane de 800 gr.pe care le-am spalat bine, apoi le-am tinut in cuptorul incins (cu focul stins) ~ 15 minute.

Fructele bine spalate se pun in borcane (eu le-am pus aproape pline, insa daca doriti sa aiba zeama mai multa, puneti doar pe jumatate fructe in borcan), adaugati zaharul, zaharul vanilat si la final apa rece. Infiletati capacele bine, apoi puneti la fiert borcanele ( foc mediu de la inceput ), intr-o oala cu apa rece (apa sa ajunga pana la “umerii” borcanului) pentru 30 de minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba. ( Mama mea pune pe fundul vasului un prosop pentru a fi sigura ca borcanele nu plesnesc, insa eu nu pun si n-am avut “accidente” pana acum.)

Cand sunt gata, scoateti borcanele din oala, le stergeti si le depozitati la loc intunecos si racoros.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura