autor:

burdulea maria elena

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot pt iarna din prune brune

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 septembrie 2010

Ingrediente
2 kg prune brune, zahar(4 linguri la borcanul de 800 g), apa, vanilie, cuisoare macinate.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Prunele se spala se aseaza in borcane de 0,800 g. Ca sa stim cu aproximatie cata apa folosim pt un borcan de compot, procedam asa: turnam apa intrun borcan cu prune, golim apa intro cratita si masuram cantitatea respectiva. Pt fiecare borcan de compot folosim 4 linguri de zahar. Punem toata cantitatea de apa si zahar la foc, adaugam un varf de cutit cu cuisoare macinate, cateva vanilii(3-4 plicuri), amestecam pana la topirea completa a zaharului(nu fierbem siropul, doar il incalzim putin), apoi strecuram siropul in fiecare borcan peste prune. Capsam borcanele, apoi le asezam intro tava in care punem apa si le dam la cuptorul incins cam 30 minute, stingem focul si lasam borcanele sa se raceasca, apoi le asezam in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot pt iarna din prune brune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Vin fiert special

Vin fiert special

Merele se spala bine,dintr-un mar se va obtine suc,iar celalalt mar se curata si se taie feliute

22 voturi    5 comentarii
15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de soc

Sirop de soc

Spalam florile de soc (usor in apa rece) si le punem intr-o oala incapatoare. Adaugam apa si sucul

4 voturi    1 comentariu
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

    Un compot foarte bun,tot asa il pregatesc si eu.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 2 kg prune brune
  • zahar(4 linguri la borcanul de 800 g)
  • apa
  • vanilie
  • cuisoare macinate.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

13 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Un compot foarte bun,tot asa il pregatesc si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Dulceata de gutui Dulceata de gutui

Eu, pentru ca nu am cantar, am masurat si gutuile si zaharul cu un castron, vedeti mai jos! Se pregateste un vas cu apa rece in care

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Conserve si muraturi
Nectar din pere padurete (salbatice) Nectar din pere padurete (salbatice)

 Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja, apoi le

0 voturi    0 comentarii
45 min
Bauturi
Compot de visine fara conservant