Ingrediente
Pentru 1 borcan de 800 gr: 4-5 caise coapte, necrapate, 3 linguri de zahar, apa.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
8 voturi
Mod de preparare
Borcanele se aseaza unul langa altul intr-o oala mare, pe fundul careia s-a asezat o panza de bumbac sau foaie de ziar. Se adauga apa pana la jumatatea borcanelor. Se fierbe la foc mic in jur de 20 minute sau pana cand se ridica fructele spre partea de sus a borcanului. Se opreste focul si oala se acopera cu ziare si carpe. Se lasa sa se raceasca pana a doua zi.
Chiar daca nu are conservant se pastreaza foarte bine pana primavara.
mirey (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009
Eu pun la 4L de apa 1Kg de zahar si este suficient. Incalzesc apa doar cat sa se topeasca zaharul si o torn peste fructe in borcan.Le sterilizez tot 20min.