autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Compot usor de caise

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2008

Ingrediente
Pentru 1 borcan de 800 gr: 4-5 caise coapte, necrapate, 3 linguri de zahar, apa.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Caisele spalate se pun in borcan, se adauga 3 linguri de zahar si apa cat cuprinde. Se inchide borcanul si se zbate putin cat sa se topeasca zaharul.
Borcanele se aseaza unul langa altul intr-o oala mare, pe fundul careia s-a asezat o panza de bumbac sau foaie de ziar. Se adauga apa pana la jumatatea borcanelor. Se fierbe la foc mic in jur de 20 minute sau pana cand se ridica fructele spre partea de sus a borcanului. Se opreste focul si oala se acopera cu ziare si carpe. Se lasa sa se raceasca pana a doua zi.
Chiar daca nu are conservant se pastreaza foarte bine pana primavara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot usor de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muraturi asortate

Muraturi asortate

Se pun 2l de apa la fiert peste care se adauga zahar+sare+otet+foi de dafin+boabe de piper+boabe

10 voturi    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Se spala bine fiecare ardei iute si se lasa la scurs apoi se aseaza in borcane. Turnam otet peste

9 voturi    6 comentarii
20 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Ce bine arata compotul tau,cred ca e delicios.O sa incerc si reteta ta.Eu il pregatesc astfel: 1.La 1 kg caise aveti nevoie de 300 g zahar,zeama de lamaie dupa gust si 700 ml apa Se poate face si cu zaharina.Fierbeti apa si cand da in clocot puneti fructele.Zaharina se pune la sfarsit dupa ce sunt fierte fructele 2. La 4-5 kg caise aveti nevoie de 3 l apa,1kg zahar. Compotul poate fi folosit imediat sau pastrat pentru iarna. 1. Se aleg caise mai tari ,se spala si se desfac in jumatati.Se fierbe apa cu zaharul,lasand sa dea in cateva clocote pana se obtine un sirop un pic legat.Se adauga caisele si cativa samburi curatati de coaja si pielita,precum si zeama de lamaie.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie caisele. Se serveste rece. 2.Fructele spalate,zvantate,curatate de codite se taie in jumatati si se aseaza suprapuse in borcane,cu partea bombata in sus.Se prepara un sirop fierbinte din 3l apa si 1 kg zahar.Se toarna siropul cald peste fructe,se inchid borcanele si se introduc intr-un vas cu apa calda,pe foc acoperindu-se borcanele complet cu apa.Se sterilizeaza 20 min.Borcanele se invelesc individual in hartie pt fierbere.Timpul de sterilizare se masoara din momentul inceperii fierberii,pana la oprirea focului.Racirea se face de la sine,la temperatura camerei.Lasati borcanele in vasul in care au fiert pana a doua zi. Pentru consumul imediat puteti folosi si anumite mirodenii(zeama de lamaie,esenta vanilie,rom,migdale,scortisoara in functie de fructele folosite. Pentru pastrarea compotului pentru iarna nu se recomanda folosirea acestora.Doar daca conditiile de pastrare nu sunt destul de racoroase , atunci puteti folosi la compot conservant.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Nastase , 16 iulie 2013

    Multumesc de retete.sunt o mare admiratoare a retetelor dv. pe care de cele mai multe ori le si incerc.cu putina ambitie dar si see you suflet imi reusesc de fiecare data.in asta seara am facut compot de caise pt.iarna!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    doina , 31 iulie 2009

    Eu fac compotul la fel ca Mirey si imi iese foaret bun si se pastreaza bine pe iarna. Va doresc succes in continuare.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Eu pun la 4L de apa 1Kg de zahar si este suficient. Incalzesc apa doar cat sa se topeasca zaharul si o torn peste fructe in borcan.Le sterilizez tot 20min.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 1 borcan de 800 gr: 4-5 caise coapte
  • necrapate
  • 3 linguri de zahar
  • apa.

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

16 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Salata pt iarna