autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Compozitie de pandispan

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
300 grame unt moale, 300 grame zahar tos, 5 oua mici, separate albusurile, 300 grame faina, 1 ligurita praf copt .

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 170 grade. Ungeti cu unt o tava de chec de 900 grame. Captusiti baza si laturile cu pergament. Cu un tel electric, bateti untul si zaharul pina devine pufos si usor. Adaugati galbenusurile si bateti mai departe pina ce compozitia se ingroasa. Cerneti faina si praful de copt deasupra compozitiei cu galbenusuri si incorporati usor cu o lingura de metal. Intr-un castron separat bateti albusurile pina se intaresc. Bateti 2 linguri albus in amestecul cu galbenusuri pt. a-l face mai usor ganizati apoi se incorporeaza restul de albus de ou. Turnati amestecul in forma. Coaceti in mijlocul cuptorului timp de 50 minute. Lasati sa se raceasca in forma. Scoateti-l pe gratar, indepartati hirtia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compozitie de pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu portocala

Chec cu portocala

Intr-un bol se freaca bine untul cu zaharul se mixeaza pina devine o crema se adauga treptat ouale

14 voturi    5 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mingi de ciocolata

Mingi de ciocolata

Intr-o craticioara se topeste ciocolata cu smintina pina devine o crema sise toarna peste biscuitii

7 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 300 grame unt moale
  • 300 grame zahar tos
  • 5 oua mici
  • separate albusurile
  • 300 grame faina
  • 1 ligurita praf copt .

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
prajitura cu foi de casa