autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Compozitie de pandispan

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
300 grame unt moale, 300 grame zahar tos, 5 oua mici, separate albusurile, 300 grame faina, 1 ligurita praf copt .

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 170 grade. Ungeti cu unt o tava de chec de 900 grame. Captusiti baza si laturile cu pergament. Cu un tel electric, bateti untul si zaharul pina devine pufos si usor. Adaugati galbenusurile si bateti mai departe pina ce compozitia se ingroasa. Cerneti faina si praful de copt deasupra compozitiei cu galbenusuri si incorporati usor cu o lingura de metal. Intr-un castron separat bateti albusurile pina se intaresc. Bateti 2 linguri albus in amestecul cu galbenusuri pt. a-l face mai usor ganizati apoi se incorporeaza restul de albus de ou. Turnati amestecul in forma. Coaceti in mijlocul cuptorului timp de 50 minute. Lasati sa se raceasca in forma. Scoateti-l pe gratar, indepartati hirtia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compozitie de pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
CHEC CU CACAO SI CIOCOLATA AMARUIE

CHEC CU CACAO SI CIOCOLATA AMARUIE

1.Se separa ouale 2.Galbenusurile se amesteca, cu zaharul 3.Peste aceasta compozitie se adauga

26 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Crema de branza cu capsune

Crema de branza cu capsune

Pasezi 200 g capsune, dupa care le amesteci bine cu zaharul si cu branza, adaugi smantana batuta,

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 300 grame unt moale
  • 300 grame zahar tos
  • 5 oua mici
  • separate albusurile
  • 300 grame faina
  • 1 ligurita praf copt .

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

96 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura frageda cu mere si dovleac