Confit de canard:
Frecati pulpele de rata cu usturoi strivit. Amestecati intr-un vas de sticla sarea cu piperul , foile de dafin si frunzele de cimbru. Frecati pulpele de rata cu amestecul obtinut si lasati-le la rece in vasul acoperit cu pelicula alimentara pana la 48h, intorcandu-le o data.
Curatati pulpele de sare si condimente si puneti-le intr-un vas de lut cu cativa catei de usturoi, acoperindu-le cu grasime.
Incalziti cuptorul la 120° si introduceti vasul in cuptor. Lasati carnea in cuptor la foc mic 4-5 ore. In mod normal carnea gatita asa se poate pastra cateva luni in borcan cu grasimea in care s-a facut, dar e cam dificil sa faci asta :)).
Ca garninura, puteti pregati cartofi sarladaise, un preparat tipic din Périgord.
Pommes de terre sarladaises:
Spalati cartofii si tatiati-i rondele subtiri ( Cartofii pe care i-am folosit eu nu trebuiau curatati. In cazul in care folositi cartofi normali, curatati-i de coaja). Uscati-i cu un prosop de hartie.
Incingeti grasimea de rata intr-o tigaie. Adaugati cartofii si prajiti-i usor la foc iute, amestecand constant pana incep a se rumeni.
Condimentati cu sare si piper proaspat macinat. Adaugati usturoiul feliat subtire, chives-ul si patrunjelul tocate marunt.
Acoperiti si sotati cartofii la foc mic cca 20'-25', scuturand tigaia usor din cand in cand.
Cartofii vor fi aurii, crocanti la exterior si moi in interior.
Serviti confit-ul de canard pe un pat de cartofi sarladaise.
Un pahar de vin rosu (va sugerez Barton & Guestier, Bordeaux Reserve) se potriveste perfect acestor preparate.
Pofta Buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii