autor:

DisturbinglyDelicious

» » Mancaruri cu carne

Confit de Canard aux Pommes Sarladaises

Autor: DisturbinglyDelicious (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: DisturbinglyDelicious (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Ingrediente
Confit de canard:, , - 2 pulpe de rata intregi, - 1 lingura sare de Camargue, - piper curcubeu, - cimbru, - foi de dafin, - 2 catei de usturoi, - 500g grasime de rata topita( sau cat este necesara sa acoperiti pulpele), , , , Pommes de terre sarladaises, , - 500g cartofi rosii, - 2 catei de usturoi, - o mana de patrunjel proaspat, - cimbru, - chives, - 2- 3 linguri grasime de rata topita, - sare, - piper

Dificultate: Medie Timp: 5h

6 voturi

Mod de preparare

Confit de canard:

Frecati pulpele de rata cu usturoi strivit. Amestecati intr-un vas de sticla sarea cu piperul , foile de dafin si frunzele de cimbru. Frecati pulpele de rata cu amestecul obtinut si lasati-le la rece in vasul acoperit cu pelicula alimentara pana la 48h, intorcandu-le o data.
Curatati pulpele de sare si condimente si puneti-le intr-un vas de lut cu cativa catei de usturoi, acoperindu-le cu grasime.

Incalziti cuptorul la 120° si introduceti vasul in cuptor. Lasati carnea in cuptor la foc mic 4-5 ore. In mod normal carnea gatita asa se poate pastra cateva luni in borcan cu grasimea in care s-a facut, dar e cam dificil sa faci asta :)).
Ca garninura, puteti pregati cartofi sarladaise, un preparat tipic din Périgord.


Pommes de terre sarladaises:

Spalati cartofii si tatiati-i rondele subtiri ( Cartofii pe care i-am folosit eu nu trebuiau curatati. In cazul in care folositi cartofi normali, curatati-i de coaja). Uscati-i cu un prosop de hartie.
Incingeti grasimea de rata intr-o tigaie. Adaugati cartofii si prajiti-i usor la foc iute, amestecand constant pana incep a se rumeni.
Condimentati cu sare si piper proaspat macinat. Adaugati usturoiul feliat subtire, chives-ul si patrunjelul tocate marunt.
Acoperiti si sotati cartofii la foc mic cca 20'-25', scuturand tigaia usor din cand in cand.
Cartofii vor fi aurii, crocanti la exterior si moi in interior.

Serviti confit-ul de canard pe un pat de cartofi sarladaise.

Un pahar de vin rosu (va sugerez Barton & Guestier, Bordeaux Reserve) se potriveste perfect acestor preparate.

Pofta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Confit de Canard aux Pommes Sarladaises" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Frigărui de porc și ciuperci cu orez prăjit

Frigărui de porc și ciuperci cu orez prăjit

Rețeta aceasta mi-a făcut cu ochiul din revista Good Food de multe zile. I-am pus și o etichetă

14 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Curcan fript cu portocale

Curcan fript cu portocale

1. Pentru marinata, se curate o portocala de coaja si pielitele albe si se taie rondele, apoi

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Margot (Chef de cuisine) , 09 februarie 2015

    Chiar ma gandeam la pulpe de rata confit! A venit reteta la fix !

  • DisturbinglyDelicious

    DisturbinglyDelicious (Chef de cuisine) , 25 august 2014

    Stela, nu este nevoie sa folosesti fleur du sel de Camargue si cartofi rosii (poti folosi sare de mare si cartofi obisnuiti). In ceea ce priveste grasimea de rata, poti incerca sa o inlocuiesti cu un alt tip de grasime ( de pasare sau de porc).

  • Fara foto

    , 04 august 2014

    apreciem reteta ,dar multe din ingredientele de acolo nu le avem ,eu am fix doua pulpe de rata in congelator ,dar nu am grasime de rata ,sarea Camargue ,acei cartofi de care pomeniti ,dar am inteles ca se poate face si cu cartofi normali

    • DisturbinglyDelicious

      DisturbinglyDelicious (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Lia Maria, nu ma supar deloc :) . Intr-adevar nu este o mancare tocmai light si nu e indicat sa o mancam foarte des. Nici eu nu iubesc mancarurile grase. Desi este multa grasime de rata, carnea insa nu este grasa. Faptul ca este gatita in grasime o fragezeste. Cantitatea de grasime este justificata si de faptul ca, in mod normal, carnea gatita asa ar putea fi pastrata in grasime mai mult timp. Acelasi principiu cu care se pregateste carnea de porc care se pastreaza in borcane cu untura. Iti recomand reteta cu drag.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Imi place cum arata si cu siguranta este gustoasa ! Sincer ma cam sperie atata grasime de rata? Nu e prea grea la digestie? intreb si eu...sper sa nu te superi .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      O bunatate, iar prezentarea este pe masura...

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      Intr-adevar o mancare speciala.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

5h

6 voturi

Ingrediente

  • Confit de canard:
  • - 2 pulpe de rata intregi
  • - 1 lingura sare de Camargue
  • - piper curcubeu
  • - cimbru
  • - foi de dafin
  • - 2 catei de usturoi
  • - 500g grasime de rata topita( sau cat este necesara sa acoperiti pulpele)
  • Pommes de terre sarladaises
  • - 500g cartofi rosii
  • - 2 catei de usturoi
  • - o mana de patrunjel proaspat
  • - cimbru
  • - chives
  • - 2- 3 linguri grasime de rata topita
  • - sare
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de DisturbinglyDelicious
Cartofi copti cu branza si ierburi aromatice

Cartofi copti cu branza si ierburi aromatice

Spalati cartofii bine, intepati-i cu o furculita si coaceti-i in cuptorul incins la 200° timp

21 voturi    4 comentarii
1h
Retete vegetariene
Batoane de mamaliga cu ierburi, rosii uscate si gorgonzola

Batoane de mamaliga cu ierburi, rosii uscate si gorgonzola

Spalati si tocati ierburile aromatice. Eu am pus o lingura de busuioc tocat, una de cimbru si una

7 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza

Margot (Chef de cuisine)

Chiar ma gandeam la pulpe de rata confit! A venit reteta la fix !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui