autor:

Diana_Chetreanu

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Confit de rata

Autor: Diana_Chetreanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana_Chetreanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 14 decembrie 2015

Ingrediente
Pulpe de rata, untura de rata, usturoi, sare grunjoasa, cimbru, facultativ un baton de scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pulpele se freaca bine cu sare grunjoasa, cimbru si usturoi tocat si se lasa la frigider 24 ore, intr-un vas acoperit cu folie din plastic. Se scot pulpele din frigider si se spala bine de sare, usturoi si cimbru. Se sterg cu un prosop curat si se asaza intr-un vas termorezistent sau tava cu peretii mai grosi. Se acopera pulpele cu untura de rata topita. Aveti grija ca pulpele sa fie bine cufundate in untura. Se mai pune in tava o capatna de usturoi si facultativ un baton de scortisoara. Cuptorul se incinge la 140 grade maxim. Focul trebuie sa fie foarte mic. Se pune tava la cuptor pentru cel putin 3 ore. Verificarea se face cu un bat de frigaruie care se infinge in carne si daca acesta patrunde usor si carnea este moale si frageda, atunci confitul e gata. Se scot pulpele, cu grija, folosind o spumiera sau un cleste si se pune pe farfurie sau intr-un recipient peste care se toarna grasimea in care au fost preparate. Se pot pastra pana la 6 luni in untura si se scoate numi atat cat este nevoie sa consumati.

Pofta buna si spor la bucatarit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Confit de rata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Confit de rata

Confit de rata

Au trecut câteva zile de când am împlinit...un număr de ani! E ciudat cum trece

0 voturi    0 comentarii
7h 30 min
Fripturi
Turta dulce

Turta dulce

In copilarie, iubeam turta dulce, asa ca am cautat mereu secretul care ii da gustul specific. Am

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pulpe de rata
  • untura de rata
  • usturoi
  • sare grunjoasa
  • cimbru
  • facultativ un baton de scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Diana_Chetreanu
Biscuiti aperitiv (cu doar 3 ingrediente )

Biscuiti aperitiv (cu doar 3 ingrediente )

Se pun cele 3 ingrediente in robotul de bucatarie si se framanta pana se obtine o coca. Coca obtinuta

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Sarmale in cuib