autor:

Diana_Chetreanu

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Confit de rata

Autor: Diana_Chetreanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana_Chetreanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 14 decembrie 2015

Ingrediente
Pulpe de rata, untura de rata, usturoi, sare grunjoasa, cimbru, facultativ un baton de scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pulpele se freaca bine cu sare grunjoasa, cimbru si usturoi tocat si se lasa la frigider 24 ore, intr-un vas acoperit cu folie din plastic. Se scot pulpele din frigider si se spala bine de sare, usturoi si cimbru. Se sterg cu un prosop curat si se asaza intr-un vas termorezistent sau tava cu peretii mai grosi. Se acopera pulpele cu untura de rata topita. Aveti grija ca pulpele sa fie bine cufundate in untura. Se mai pune in tava o capatna de usturoi si facultativ un baton de scortisoara. Cuptorul se incinge la 140 grade maxim. Focul trebuie sa fie foarte mic. Se pune tava la cuptor pentru cel putin 3 ore. Verificarea se face cu un bat de frigaruie care se infinge in carne si daca acesta patrunde usor si carnea este moale si frageda, atunci confitul e gata. Se scot pulpele, cu grija, folosind o spumiera sau un cleste si se pune pe farfurie sau intr-un recipient peste care se toarna grasimea in care au fost preparate. Se pot pastra pana la 6 luni in untura si se scoate numi atat cat este nevoie sa consumati.

Pofta buna si spor la bucatarit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Confit de rata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Confit de rata

Confit de rata

Au trecut câteva zile de când am împlinit...un număr de ani! E ciudat cum trece

0 voturi    0 comentarii
7h 30 min
Fripturi
Ciorba de porc ardeleneasca

Ciorba de porc ardeleneasca

Se pune carnea de porc la foc mediu intr-o oala cu 4 litri de apa rece. Se spumeaza cand fierbe. Se

31 voturi    12 comentarii
2h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pulpe de rata
  • untura de rata
  • usturoi
  • sare grunjoasa
  • cimbru
  • facultativ un baton de scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Diana_Chetreanu
Biscuiti aperitiv (cu doar 3 ingrediente )

Biscuiti aperitiv (cu doar 3 ingrediente )

Se pun cele 3 ingrediente in robotul de bucatarie si se framanta pana se obtine o coca. Coca obtinuta

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi

Cotletul curatat bine de pielite il condimentam, apoi il ungem cu mustar pe toate partile si il invelim in felii de prosciutto crudo,

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Pachetele cu carne de porc