Conopida a la bolognese

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 portii ai nevoie de:
  • 500 g cartofi,
  • 1 conopida medie (pana in 1 kg),
  • 2 morcovi, 1 ceapa,
  • 400 g carne tocata (amestec porc/vita),
  • 3 linguri pasta de tomate,
  • 4-5 rosii,
  • 1 cub supa de carne,
  • 100 g cascaval (mai gras),
  • sare, piper,
  • busuioc,
  • ulei

Mod de preparare

Fierbeti cartofii curatati si taiati cuburi mai mari in apa sarata, circa 15 minute. Procedati la fel si cu buchetele de conopida spalate (dar, in alt vas). Din aceasta zeama retineti circa 200 ml. Dati morcovii pe razatoarea mare si tocati marunt ceapa. Incingeti uleiul si caliti carnea pana isi schimba culoarea. Adaugati ceapa si morcovul ras, sarea si piperul, pasta de tomate, rosiile taiate in sferturi si cubul de supa dizolvat in 200 ml apa calduta. Se lasa la foc mediu cam 10 minute, pana se formeaza un sos consistent. apoi asezonam cu busuioc. Intr-un vas termozistent, uns cu ulei, asezam patul de cartofi si conopida peste care turnam sosul a la bolognese, radem cascavalul si introducem in cuptorul preincalzit. Lasam circa 20 de minute la foc mediu.

Sfaturi: puteti sa folositi alaturi de conopida si buchete de broccoli, iar in locul amestecului de porc si vita, se poate apela si la carne tocata de pui/curcan sau peste.

Recomandari: daca nu aveti carne tocata, se poate recurge si la carnati, cabanos, cremvursti sau alte mezeluri preferate, in acest caz bucuiocul fiind inlocuit cu cimbru sau oregano.

Sugestii: indiferent daca serviti cald sau rece, acest fel de mancare se asezoneaza foarte bine cu un ketchup picant, cu castraveciori murati sau un sos alb cu hrean.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise