autor:

Ady

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida a la bolognese

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2011

Ingrediente
Pentru 4 portii ai nevoie de:, 500 g cartofi, , 1 conopida medie (pana in 1 kg), , 2 morcovi, 1 ceapa, , 400 g carne tocata (amestec porc/vita), , 3 linguri pasta de tomate, , 4-5 rosii, , 1 cub supa de carne, , 100 g cascaval (mai gras), , sare, piper, , busuioc, , ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Fierbeti cartofii curatati si taiati cuburi mai mari in apa sarata, circa 15 minute. Procedati la fel si cu buchetele de conopida spalate (dar, in alt vas). Din aceasta zeama retineti circa 200 ml. Dati morcovii pe razatoarea mare si tocati marunt ceapa. Incingeti uleiul si caliti carnea pana isi schimba culoarea. Adaugati ceapa si morcovul ras, sarea si piperul, pasta de tomate, rosiile taiate in sferturi si cubul de supa dizolvat in 200 ml apa calduta. Se lasa la foc mediu cam 10 minute, pana se formeaza un sos consistent. apoi asezonam cu busuioc. Intr-un vas termozistent, uns cu ulei, asezam patul de cartofi si conopida peste care turnam sosul a la bolognese, radem cascavalul si introducem in cuptorul preincalzit. Lasam circa 20 de minute la foc mediu.



Sfaturi: puteti sa folositi alaturi de conopida si buchete de broccoli, iar in locul amestecului de porc si vita, se poate apela si la carne tocata de pui/curcan sau peste.



Recomandari: daca nu aveti carne tocata, se poate recurge si la carnati, cabanos, cremvursti sau alte mezeluri preferate, in acest caz bucuiocul fiind inlocuit cu cimbru sau oregano.



Sugestii: indiferent daca serviti cald sau rece, acest fel de mancare se asezoneaza foarte bine cu un ketchup picant, cu castraveciori murati sau un sos alb cu hrean.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida a la bolognese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tochitura Cirio

Tochitura Cirio

Se ia ceapa, se curata, se taie fideluta si se caleste. Usturoiul se taie marunt si se pune peste

106 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci in straturi

Ghiveci in straturi

Vinetele le spalam si le taiem in cuburi de 2cm si le presaram cu sare groasa si le lasam intr-o

10 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 portii ai nevoie de:
  • 500 g cartofi
  • 1 conopida medie (pana in 1 kg)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 400 g carne tocata (amestec porc/vita)
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 4-5 rosii
  • 1 cub supa de carne
  • 100 g cascaval (mai gras)
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Crochete cu dovlecei