autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida a la Richelieu

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): o conopida, , 15 g sare, , 50 ml lapte, , 100 g svaiter ras, , 100 g ciuperci, , 100 g sunca fiarta., Pentru sos Bechamel: 100 g unt, , 100 g faina,, 500 ml lapte,, un galbenus si, zeama de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se fierbe conopida in apa clocotita cu sarea si laptele. Se lasa sa se raceasca, se taie in doua la mijloc, in sens transveral, se pune un rand de svaiter ras, un rand de ciuperci taiate Julien, un rand de svaiter ras, un rand de sunca taiata ca taiteii, iarasi un rand de svaiter si iarasi sunca, se pune deasupra jumatatea cealalta de conopida si se face un sos Bechamel, care se drege cu un galbenus de ou; cine vrea pune si zeama de lamaie. Se toarna deasupra, se da cinci minute la cuptor si se serveste pe deasupra cu svaiter ras sau parmezan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida a la Richelieu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama de ciuperci la Doubletta

Ciulama de ciuperci la Doubletta

Se spala ciupercile si se taie felii. Se pun ciupercile astfel pregatite impreuna cu ceapa data pe

6 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi svabesti

Cartofi svabesti

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mari. Se fierb in apa cu sare. Intre timp se curata

17 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): o conopida
  • 15 g sare
  • 50 ml lapte
  • 100 g svaiter ras
  • 100 g ciuperci
  • 100 g sunca fiarta.
  • Pentru sos Bechamel: 100 g unt
  • 100 g faina,
  • 500 ml lapte,
  • un galbenus si
  • zeama de lamaie.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Vinete si rosii pane