autor:

husni

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida ascunsa

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2010

Ingrediente
Mincarea asta,imi placea f.,f. mult,cind eram micasi acumo fac din cind in cind., , -cca un pahar jumate de orez fiert, -1 conopida mica(cca 500 grame), -200-300 ml smintina(eu,aici,pun un inlocuitor,cu smintina e mult mai bun), -sare,piper,dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Conopida,spalata, se desface in buchetele cam cit un ou mic;pe urma,se pune la fiert in apa sarata:intr-o cratita se pun cca 2 l de apa si cca 1,5 lingurita de sare;cind apa clocoteste,se pun buchetelele de conopida;se fierb
cca 8 minute,apoi,imediat se punin apa rece,apoi se scot,bucata cu bucata(sa nu se papaleasca) si se pun intr-o strecuratoare.
O forma(eu o fac,de obicei,in forma de yena cu diam. de 18 cm),care se poate introduce in cuptor,se unge,bine,cu unt.Apoi,punem 1/2 din cantitatea de orez;dupa aceea punem conopida fiarta si putin piper si sare,apoi a 2-a jumatate din cantitatea de orez;punem sare si piper(dupa gust);deasupra punem,incetul cu incetul(ca sa mearga pina jos,la primul strat de orez)
smintina si putin pesmet.Se da la cuptor cca 30 minute.
Trebuie sa fie aurie.
Dupa ce e gata,se scoate din cuptor,se lasa cca 1 ora,apoi se serveste.
Se poate servi ca intrare sau ca fel 2.
Nu e o mincare de post;neaparat,trebuie pusa smintina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida ascunsa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu chiftelute

Spanac cu chiftelute

Carnea tocata se macina inca o data. 1/2 usturoi, cartoful se curata si se taie marunt ( se macina) Felia

6 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul se curata si se spala in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa cca

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    Cred ca este un deliciu !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Foarte gustoasa! imi place tare conopida cu smantana si pesmet.

  • Fara foto

    husni , 21 martie 2010

    Sigur,Sidy,daca razi cascaval e si mai buna;dar,pt ca mincarea asta trebuie sa stea in cuptor cca 30 de mi- nute,sa se rada cascavalul inainte de a se scoate mincarea din cuptor,cu putin timp;sa nu se arda. Va asigur,ca e ceva bun si deosebit.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

      Nici eu nu am incercat conopida cu orez dar cred ca e tare bune. Merita incercat ! Si daca mai razi si putin cascaval, cred ca e delicioasa...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Nu am combinat niciodata conopida cu orez pana acum...dar voi incerca reteta ta, pare interesanta. Felicitari !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Interesantta ideea. Multumim

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      O mancarica sanatoasa si foarte gustoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      O reteta tare buna...Am salvat-o si abia astept sa o pregatesc...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Multumesc de aprecieri ! Nu stiu,Mari,daca se poate lapte.N-am incercat. Esti binevenita,Diana!Adu niste smintina,te rog !

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Nu am gatit niciodata . Mi-e frica de conopida :)) Nu am mancat decat murata ! O sa incerc !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      O noua idee de agati conopida.Imi place.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      cred ca e foarte gustoasa !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Foarte interesanta reteta!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Arata deosebit de apetisant.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      da bun tre sa fie!si eu care stiam sa fac numai conopida pane....salvat!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Cred ca e foarte buna! Am sa incerc! Dar daca as pune lapte in loc de smatana? M-as descurca cu lapte de soia?

    • Fara foto

      diana , 10 martie 2010

      ce buna trebuie sa fie, nu am mancat niciodata,...pot sa vin la tine...?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • Mincarea asta,imi placea f.,f. mult,cind eram micasi acumo fac din cind in cind.
  • -cca un pahar jumate de orez fiert
  • -1 conopida mica(cca 500 grame)
  • -200-300 ml smintina(eu,aici,pun un inlocuitor,cu smintina e mult mai bun)
  • -sare,piper,dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este un deliciu !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Legume de vara la cuptor