Ingrediente
Mincarea asta,imi placea f.,f. mult,cind eram micasi acumo fac din cind in cind., , -cca un pahar jumate de orez fiert, -1 conopida mica(cca 500 grame), -200-300 ml smintina(eu,aici,pun un inlocuitor,cu smintina e mult mai bun), -sare,piper,dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
9 voturi
Mod de preparare
cca 8 minute,apoi,imediat se punin apa rece,apoi se scot,bucata cu bucata(sa nu se papaleasca) si se pun intr-o strecuratoare.
O forma(eu o fac,de obicei,in forma de yena cu diam. de 18 cm),care se poate introduce in cuptor,se unge,bine,cu unt.Apoi,punem 1/2 din cantitatea de orez;dupa aceea punem conopida fiarta si putin piper si sare,apoi a 2-a jumatate din cantitatea de orez;punem sare si piper(dupa gust);deasupra punem,incetul cu incetul(ca sa mearga pina jos,la primul strat de orez)
smintina si putin pesmet.Se da la cuptor cca 30 minute.
Trebuie sa fie aurie.
Dupa ce e gata,se scoate din cuptor,se lasa cca 1 ora,apoi se serveste.
Se poate servi ca intrare sau ca fel 2.
Nu e o mincare de post;neaparat,trebuie pusa smintina.
Sidy (Chef de cuisine) , 21 martie 2010
Nici eu nu am incercat conopida cu orez dar cred ca e tare bune. Merita incercat ! Si daca mai razi si putin cascaval, cred ca e delicioasa...
Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
Nu am combinat niciodata conopida cu orez pana acum...dar voi incerca reteta ta, pare interesanta. Felicitari !
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
Interesantta ideea. Multumim
violette (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
O mancarica sanatoasa si foarte gustoasa!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
O reteta tare buna...Am salvat-o si abia astept sa o pregatesc...
husni (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
Multumesc de aprecieri ! Nu stiu,Mari,daca se poate lapte.N-am incercat. Esti binevenita,Diana!Adu niste smintina,te rog !
jsabrina (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
Nu am gatit niciodata . Mi-e frica de conopida :)) Nu am mancat decat murata ! O sa incerc !
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
O noua idee de agati conopida.Imi place.
panseluta (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
cred ca e foarte gustoasa !
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
Foarte interesanta reteta!
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
Arata deosebit de apetisant.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
da bun tre sa fie!si eu care stiam sa fac numai conopida pane....salvat!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
Cred ca e foarte buna! Am sa incerc! Dar daca as pune lapte in loc de smatana? M-as descurca cu lapte de soia?
diana , 10 martie 2010
ce buna trebuie sa fie, nu am mancat niciodata,...pot sa vin la tine...?