conopida conservata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Conopida
  • sare
  • apa
  • suc de rosii
  • telina
  • patrunjel
  • aspirina

Mod de preparare

Conopida proaspata, cu floarea alba si deasa, se taie in buchetele, se curata si se fierbe 6-8 minute in apa clocotita, putin sarata; apoi, se scoate strecuratoarea si se aseaza intr-o cratita. Separat, se stoarce suc de rosii, care se amesteca in parti egale cu apa simpla si se fierbe 5 minute; apoi se ia de pe foc, se aromeaza cu frunze de telina si patrunjel taiate marunt si se sareaza putin. Conopida se aseaza in borcane de marime potrivita, in functie de numarul persoanelor, neinghesuita, lasind un spatiu liber de 2 cm pina la gura borcanelor; se toarna suc cit s-o cuprinda pina la acel nivel si se pune cite o aspirina deasupra. Borcanele se leaga si se sterilizeaza 30 minute, cazanul in care au fiert lasindu-l acoperit cu paturi groase pina a doua zi, apoi, borcanele se aseaza in camara. Conopida se poate conserva, la fel, numai cu apa simpla in loc de suc de rosii. Conopida, fiarta pina cind se inmoaie, fara sa se terciuiasca (15-20 minute), in apa sarata, apoi strecurata, se poate pastra la congelator, in punga de nylon, 5-6 luni. Nefiarta nu se poate conserva inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise