autor:

Georgeta Dumitrescu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida cu ciuperci si cascaval

Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Ingrediente
1 conopida, 300 gr ciuperci, 100 gr unt, 2 linguri de faina, 200 gr cascaval, 2 oua, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Se ia o conopida frumoasa, se desface in buchetele, se spala si se fierbe in apa cu sare. Se curata ciupercile, se taie in feliute si se calesc foarte putin intr-o lingura de unt. Separat se face un sos alb. Se pune untul ramas pe foc, se adauga cele 2 linguri de faina, se stinge cu laptele si se pune putina sare si piper. Se fierbe pana se ingroasa. Cand s-a mai racit, se adauga cele 2 galbanuse amestecandu-se pana se omogenizeaza. Un vas termorezistent se unge cu unt si se aseaza pe fundul lui jumatate din buchetelele de conopida, apoi ciupercile calite si 2 linguri de cascaval ras. Apoi se pun si celelalte buchetele de conopida se toarna sosul alb si deasupra se presara cascavalul ras. Se tine la cuptor pana se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Fierbem cartofii in coaja. Dupa ce se racesc, se curata, se razuiesc pe razatoarea mare, se calesc

10 voturi    13 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca in stil grecesc

Musaca in stil grecesc

In primul rand, pregatim sosul: in bolul robotului de bucatarie, am adaugat carnea taiata cuburi

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume