autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida cu smantana

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2010

Ingrediente
1 kg conopida, 1 pahar smantana,, 100 g unt,, sare,, 1 lingurita faina.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata conopida de frunzulitele verzi si se tine in apa rece 10 - 15 minute, despartita in buchetele.
Se fierbe in apa clocotita cu sare si putin lapte pentru a-i mentine culoarea alba; cind este fiarta se scoate cu paleta de legume si se asaza intrun vas yena. Se toarna deasupra o parte din smintina amestecand o lingurita de faina si o parte din unt si se da la cuptor pina prinde o culoare frumoasa.
In momentul servirii se mai adauga restul de smintina si unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida cu ciuperci si smantana

Conopida cu ciuperci si smantana

Desfacem conopida si oparim buchetelele 8 minute in apa cu sare. Le scoatem si le lasam sa se scurga.

11 voturi    5 comentarii
54 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida cu legume si smantana la cuptor

Conopida cu legume si smantana la cuptor

Se desface conopida in buchetele potrivite spre mici, se spala si se pune la fiert in apa cu 2 cuburi

9 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 04 martie 2010

    Eu pregatesc des aceasta reteta, nu ia mult timp e tare buna si sanatoasa.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Bun, bun.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Buna conopida ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pui cu smantana