autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida cu smantana

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2010

Ingrediente
1 kg conopida, 1 pahar smantana,, 100 g unt,, sare,, 1 lingurita faina.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata conopida de frunzulitele verzi si se tine in apa rece 10 - 15 minute, despartita in buchetele.
Se fierbe in apa clocotita cu sare si putin lapte pentru a-i mentine culoarea alba; cind este fiarta se scoate cu paleta de legume si se asaza intrun vas yena. Se toarna deasupra o parte din smintina amestecand o lingurita de faina si o parte din unt si se da la cuptor pina prinde o culoare frumoasa.
In momentul servirii se mai adauga restul de smintina si unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida cu legume si smantana la cuptor

Conopida cu legume si smantana la cuptor

Se desface conopida in buchetele potrivite spre mici, se spala si se pune la fiert in apa cu 2 cuburi

9 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida pane cu sos de iaurt si smantana

Conopida pane cu sos de iaurt si smantana

Conopida curatata de cotoare se spala, se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare pe foc

19 voturi    9 comentarii
50 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 04 martie 2010

    Eu pregatesc des aceasta reteta, nu ia mult timp e tare buna si sanatoasa.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Bun, bun.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Buna conopida ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Ciorba de sfecla rosie