autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida cu sos tartar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 conopida mare, , 1/2 lamaie, , 2 oua,, pesmet, , faina, , sare, , piper, , ulei pentru prajit., Pentru sos: 2 galbenusuri, , 1 lingurita mustar, , 1/4 l ulei, , 10 capere, , 1 ceapa mica, , 1/2 legatura codite de ceapa verde, , 2 oua fierte (tari), , 2 linguri smantana acrisoara, , zeama de la 1/2 lamaie, , 1 lingurita otet de vin (alb), , sare, , piper, , 4 castraveciori murati (in otet).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun intr-un castron galbenusurile si mustarul, se toarna uleiul putin cate putin, se amesteca cu lingura de lemn (sau cu telul) ca la maioneza si se pune la frigider.
Se curata ceapa si se toaca marunt. Castraveciorii si caperele se taie marunt, iar coditele de ceapa verde, rondele.
Galbenusurile fierte se trec printr-o sita fina, iar albusurile se taie cubulete.
Se amesteca sosul tinut la rece cu smantana si toate celelalte ingrediente, se adauga zeama de lamaie, sare si piper si se toarna in 4 boluri mici. Conopida:
# Se pune pe foc o oala cu apa (suficienta) si 1/2 de lamaie si se lasa sa dea in clocot.
Se spala conopida (intreaga), se indeparteaza partea inferioara a cotorului si frunzulitele, se pune in apa clocotita (cu partea taiata in sus) si se fierbe fara sa se inmoaie prea tare. Se scoate apoi din apa si se lasa sa se raceasca in apa de la gheata.
Se scurge bine pe un servet de bucatarie si se taie (pe lung) in 4 felii groase de 1,5 cm.
Se incinge uleiul intr-o tigaie, se prajesc feliile de conopida sarate, piperate si date prin faina, ou si pesmet pana ce se rumenesc frumos si se servesc cu sosul tartar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sos tartar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 conopida mare
  • 1/2 lamaie
  • 2 oua,
  • pesmet
  • faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit.
  • Pentru sos: 2 galbenusuri
  • 1 lingurita mustar
  • 1/4 l ulei
  • 10 capere
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde
  • 2 oua fierte (tari)
  • 2 linguri smantana acrisoara
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita otet de vin (alb)
  • sare
  • piper
  • 4 castraveciori murati (in otet).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de rosii