Conopida cu sos tartar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 conopida mare,
  • 1/2 lamaie,
  • 2 oua,
  • pesmet,
  • faina,
  • sare,
  • piper,
  • ulei pentru prajit.
  • Pentru sos: 2 galbenusuri,
  • 1 lingurita mustar,
  • 1/4 l ulei,
  • 10 capere,
  • 1 ceapa mica,
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde,
  • 2 oua fierte (tari),
  • 2 linguri smantana acrisoara,
  • zeama de la 1/2 lamaie,
  • 1 lingurita otet de vin (alb),
  • sare,
  • piper,
  • 4 castraveciori murati (in otet).

Mod de preparare

Se pun intr-un castron galbenusurile si mustarul, se toarna uleiul putin cate putin, se amesteca cu lingura de lemn (sau cu telul) ca la maioneza si se pune la frigider.

Se curata ceapa si se toaca marunt. Castraveciorii si caperele se taie marunt, iar coditele de ceapa verde, rondele.

Galbenusurile fierte se trec printr-o sita fina, iar albusurile se taie cubulete.

Se amesteca sosul tinut la rece cu smantana si toate celelalte ingrediente, se adauga zeama de lamaie, sare si piper si se toarna in 4 boluri mici. Conopida:

# Se pune pe foc o oala cu apa (suficienta) si 1/2 de lamaie si se lasa sa dea in clocot.

Se spala conopida (intreaga), se indeparteaza partea inferioara a cotorului si frunzulitele, se pune in apa clocotita (cu partea taiata in sus) si se fierbe fara sa se inmoaie prea tare. Se scoate apoi din apa si se lasa sa se raceasca in apa de la gheata.

Se scurge bine pe un servet de bucatarie si se taie (pe lung) in 4 felii groase de 1,5 cm.

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se prajesc feliile de conopida sarate, piperate si date prin faina, ou si pesmet pana ce se rumenesc frumos si se servesc cu sosul tartar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise