autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida cu sos tartar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 conopida mare, , 1/2 lamaie, , 2 oua,, pesmet, , faina, , sare, , piper, , ulei pentru prajit., Pentru sos: 2 galbenusuri, , 1 lingurita mustar, , 1/4 l ulei, , 10 capere, , 1 ceapa mica, , 1/2 legatura codite de ceapa verde, , 2 oua fierte (tari), , 2 linguri smantana acrisoara, , zeama de la 1/2 lamaie, , 1 lingurita otet de vin (alb), , sare, , piper, , 4 castraveciori murati (in otet).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun intr-un castron galbenusurile si mustarul, se toarna uleiul putin cate putin, se amesteca cu lingura de lemn (sau cu telul) ca la maioneza si se pune la frigider.
Se curata ceapa si se toaca marunt. Castraveciorii si caperele se taie marunt, iar coditele de ceapa verde, rondele.
Galbenusurile fierte se trec printr-o sita fina, iar albusurile se taie cubulete.
Se amesteca sosul tinut la rece cu smantana si toate celelalte ingrediente, se adauga zeama de lamaie, sare si piper si se toarna in 4 boluri mici. Conopida:
# Se pune pe foc o oala cu apa (suficienta) si 1/2 de lamaie si se lasa sa dea in clocot.
Se spala conopida (intreaga), se indeparteaza partea inferioara a cotorului si frunzulitele, se pune in apa clocotita (cu partea taiata in sus) si se fierbe fara sa se inmoaie prea tare. Se scoate apoi din apa si se lasa sa se raceasca in apa de la gheata.
Se scurge bine pe un servet de bucatarie si se taie (pe lung) in 4 felii groase de 1,5 cm.
Se incinge uleiul intr-o tigaie, se prajesc feliile de conopida sarate, piperate si date prin faina, ou si pesmet pana ce se rumenesc frumos si se servesc cu sosul tartar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sos tartar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume cu carne de curcan

Ghiveci de legume cu carne de curcan

Se portioneaza carnea,si se pune la fiert cu putina apa,se trage un clocot,se arunca apa si se spala

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Aperitiv de andive cu gorgonzola

Aperitiv de andive cu gorgonzola

Se spala andiva, se taie cotorul si se scobeste, pentru a-i reduce gustul amarui, apoi se scot foile

0 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 conopida mare
  • 1/2 lamaie
  • 2 oua,
  • pesmet
  • faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit.
  • Pentru sos: 2 galbenusuri
  • 1 lingurita mustar
  • 1/4 l ulei
  • 10 capere
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde
  • 2 oua fierte (tari)
  • 2 linguri smantana acrisoara
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita otet de vin (alb)
  • sare
  • piper
  • 4 castraveciori murati (in otet).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Mancare de stevie