Conopida cu sos tartar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 conopida mare,
  • 1/2 lamaie,
  • 2 oua,
  • pesmet,
  • faina,
  • sare,
  • piper,
  • ulei pentru prajit.
  • Pentru sos: 2 galbenusuri,
  • 1 lingurita mustar,
  • 1/4 l ulei,
  • 10 capere,
  • 1 ceapa mica,
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde,
  • 2 oua fierte (tari),
  • 2 linguri smantana acrisoara,
  • zeama de la 1/2 lamaie,
  • 1 lingurita otet de vin (alb),
  • sare,
  • piper,
  • 4 castraveciori murati (in otet).

Mod de preparare

Se pun intr-un castron galbenusurile si mustarul, se toarna uleiul putin cate putin, se amesteca cu lingura de lemn (sau cu telul) ca la maioneza si se pune la frigider.

Se curata ceapa si se toaca marunt. Castraveciorii si caperele se taie marunt, iar coditele de ceapa verde, rondele.

Galbenusurile fierte se trec printr-o sita fina, iar albusurile se taie cubulete.

Se amesteca sosul tinut la rece cu smantana si toate celelalte ingrediente, se adauga zeama de lamaie, sare si piper si se toarna in 4 boluri mici. Conopida:

# Se pune pe foc o oala cu apa (suficienta) si 1/2 de lamaie si se lasa sa dea in clocot.

Se spala conopida (intreaga), se indeparteaza partea inferioara a cotorului si frunzulitele, se pune in apa clocotita (cu partea taiata in sus) si se fierbe fara sa se inmoaie prea tare. Se scoate apoi din apa si se lasa sa se raceasca in apa de la gheata.

Se scurge bine pe un servet de bucatarie si se taie (pe lung) in 4 felii groase de 1,5 cm.

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se prajesc feliile de conopida sarate, piperate si date prin faina, ou si pesmet pana ce se rumenesc frumos si se servesc cu sosul tartar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise