autor:

Marian

» » Aperitive

Conopida gratinata

Autor: Marian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 septembrie 2010

Ingrediente
6 portii, , 2 kg conopida, 2 linguri faina, 500 ml smantana, 4 oua, sare, ulei, 300 g branza

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

34 voturi

Mod de preparare

Dupa ce se curata, conopida este pusa la fiert circa 15 minute. Se scurge apa, se spala conopida si se desface in buchetele. Se unge o cratita mai larga, sau tava de la aragaz cu putin ulei, se aseaza conopida "in picioare". Se rade branza peste conopida. Din smantana, 2 linguri de faina si 4 oua se formeaza un sos alb, la care se adauga sare dupa gust. Se toarna sosul peste conopida deja asezata in tava si se introduce la cuptor preincalzit circa 50 de minute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Conopida gratinata cu piept de pui si ciuperci

Conopida gratinata cu piept de pui si ciuperci

O grozava mancare de sezon, care se poate preta la nenumarate variante si nu cere mare experienta

21 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida cu carne gratinata

Conopida cu carne gratinata

Se fierbe conopida in apa cu sare 15minute si apoi se scurge, se da la cuptor cu piper sare si margarina

0 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2011

    O bunatate,imi place la nebunie conopida....

  • aandradaa

    aandradaa (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

    si eu fac o reteta asemanatoare, insa cu siguranta am sa incerc si varianta ta.. deja mi-e pofta!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

    Super yummy!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Foarte buna!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Foarte buna,asa gratinata este tare gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

34 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 2 kg conopida
  • 2 linguri faina
  • 500 ml smantana
  • 4 oua
  • sare
  • ulei
  • 300 g branza

Raporteaza reteta

Retete
de Marian
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte se taie in jumatati, in lung. Ficatul de pui se fierbe, iar dupa ce s-a racit se da

26 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu oua
Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Piure: Se curata cartofii si se pun la fiert. Se adauga putina sare si o lingura de ulei. Cand

35 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Crap romanesc cu ciuperci

Crap romanesc cu ciuperci

Se curata si se spala pestele. Se condimenteaza si se introduc in peste cativa graunti de usturoi.

26 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste

mac myra (Chef de cuisine)

O bunatate,imi place la nebunie conopida....

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Chec mozaic