autor:

Costachel

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida gratinata cu piept de pui si ciuperci

Autor: Costachel (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Costachel (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Ingrediente
1 conopida potrivita, , zeama de la 1 lamaie, , 1 piept de pui, , 500 g ciuperci, , 400 g smantana, , 1 ou, , cascaval ras, , pesmet, , 100 g unt, , sare, piper, nucsoara.

Dificultate: Medie Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

O grozava mancare de sezon, care se poate preta la nenumarate variante si nu cere mare experienta si nici cine stie ce efort, dar al carei gust va va surprinde, sunt sigur, in mod placut.

Curatati conopida, puneti-o sa stea o ora in apa rece, in care ati turnat zeama de lamaie (uneori conopida are viermi, asa ca paza buna trece primejdia rea). In timpul acesta pregatiti restul ingredientelor: spalati pieptul de pui, taiati-l cubulete, rupeti coditele ciupercilor, spalati-le repede in apa rece si maruntiti-le, nu excesiv insa, bateti oul cu smantana, ceva sare, piper si nucsoara, ungeti un vas de piatra sau de Jena cu unt, radeti cascavalul si amestecati-l cu pesmetul. Caliti in jumatate din untul ramas puiul si ciupercile, sarand si piperand. Scurgeti conopida, desfaceti buchetelele si opariti-le in apa sarata, cat sa ramana, totusi, crocanta (5-8 minute, in functie de cat de mari ati lasat buchetelele). Scurgeti-le bine, asezati-le in vasul pregatit, presarati uniform amestecul calit, turnati compozitia ovo-lactata, presarati amestecul de cascaval si parmezan, taiati bucatele untul ramas, raspanditi-l uniform pe deasupra. Bagati vasul in cuptorul incalzit dinainte la foc mijlociu (200°C) si asteptati pana se rumeneste frumos (cam 1/2 ora).

Tertipuri? Pai ati putea sa pregatiti in castronele individuale, nu in forma mare, ar fi optim daca ciupercile ar fi de padure iar cascavalul ar fi parmezan. O singura rugaminte, totusi: ori una, ori alta, pentru ca ar fi pacat ca aromele sa se anuleze reciproc.

Vinul? Ei, cu toata pasiunea mea pentru Feteasca Alba la sosurile de smantana, la gratinajul asta am sa va recomand un Sauvignon Blanc. Din ce podgorie gasiti, ca-s bine dispus la ora asta si vreau sa incurajez pe toata lumea.

A, si sa nu credeti ca-i doar o varianta imbogatita cu piept de pui a conopidei gratinate cu ciuperci pe care v-am recomandat-o acum vreun an si mai bine. Verificati (de preferinta prin practică) si va veti convinge.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza dulce cu carnati proaspeti

Varza dulce cu carnati proaspeti

Varza dulce se toaca mai mare, se presara cu putina sare si se framanta putin cu mainile, ca sa se

21 voturi    10 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de cartofi cu porumb si carnati

Mancare de cartofi cu porumb si carnati

Taiem carnaciorii in felii si-I punem la fiert in putina apa sa dea doua trei clocote, scurgem apa,

5 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2011

    Foarte gustoasa!

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2011

    cred ca este un deliciu... merci de retzeta!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Super !

Dificultate

Medie

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Orez cu legume la cuptor