autor:

Cris

» » , , Mancaruri cu peste, Retete de post, Retete vegetariene

Conopida in doua culori, humus si peste preparat pe foaie de copt

Autor: Cris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2013

Ingrediente
o conopida cu frunze cu tot, cateva mirodenii: busuioc, turmenic si nucsoara, , 1 kg trunchi de hering, mirodenii: oregano, rozmarin si nucsoara, o jumatate de lamaie, 2-3 linguri ulei de masline, putin ulei de floarea soarelui pentru uns tava si foaia de copt, , In completarea platoului:, , pasta humus, , sos de patrunjel cu ghimbir, , Sos de rosii cu busuioc in bulion, , (toate preparate in casa)

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Se separa frunzele si se pun la fiert, separat conopida rupta buchetele si separat frunzele taiate marunt. Dupa 15-20 de minute se iau de pe foc si se strecoara.



Se pun pe rand in blender, si se adauga mirodeniile: turmenic si putina sare la conopida, busuioc, nucsoara si putina sare la frunze. Vor rezulta doua paste aratoase: una verde si una galbena.



Pentru mai multa culoare eu am pregatit si un sos de rosii (ceapa, busuioc si rosii in bulion) si un sos de patrunjel si ghimbir.



Se curata pestele si se aseaza intr-o tavita. Se presara mirodeniile: oregano, rozmarin si putina nucsoara, si apoi se picura 2-3 linguri de ulei de masline. Ca si la salate, uleiul se pune ultimul pentru ca el formeaza o pelicula pe suprafata pestelui creand o bariera intre acesta si celelalte mirodenii. Tavita se lasa o ora la rece.



Se incalzeste cuptorul si se taie o bucata de foaie de copt, putin mai mare decat tava, care se uda sub jet de apa. Se stoarce bine si apoi se intinde in tava unsa cu putin ulei in prealabil. Se unge si hartia intinsa.



Se aseaza bucatile de peste in tava si se baga la cuptor pentru 35-45 minute. Cand pestele este rumenit se scoate din cuptor si se pun cateva feliute de lamaie pentru a-l orna inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida in doua culori, humus si peste preparat pe foaie de copt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
ZACUSCA MIXTA

ZACUSCA MIXTA

Se curata ceapa si ciupercile, se spala toate legumele si se lasa sa se zvinte. Coacem vinetele:

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete vegetariene
Rulada de cascaval

Rulada de cascaval

Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o

51 voturi    4 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • o conopida cu frunze cu tot
  • cateva mirodenii: busuioc
  • turmenic si nucsoara
  • 1 kg trunchi de hering
  • mirodenii: oregano
  • rozmarin si nucsoara
  • o jumatate de lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • putin ulei de floarea soarelui pentru uns tava si foaia de copt
  • In completarea platoului:
  • pasta humus
  • sos de patrunjel cu ghimbir
  • Sos de rosii cu busuioc in bulion
  • (toate preparate in casa)

Raporteaza reteta

Retete
de Cris
Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Pregatiti o forma rotunda cu inel detasabil, pentru tort, tapetand-o cu hartie de copt si incalziti

26 voturi    6 comentarii
2h
Torturi
Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Acest tort m-a uimit pur si simplu! Nu am crezut ca va creste atat de frumos deoarece nu contine

108 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Pentru ca nu puteam lasa asa o zi importanta sa treaca fara sa o punem cumva in evidenta, si pentru

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Pasta de soia si naut