autor:

Cocktail of Senses

» » Aperitive

Conopida intreaga la cuptor

Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2014

Ingrediente
- 1 conopida intreaga curatata de frunze, - 400 g iaurt grecesc, - zeama si coaja rasa de la o lamaie, - 1 lingura curry, - 1/2 lingura usturoi pudra, - putin chilli uscat, - o lingura ulei vegetal, - sare de mare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Reteta este foarte simpla. Mai intai amestecati iaurtul cu coaja rasa si zeama de lamaie, curry, usturoi, chilli, sare de mare si piper. Scufundati in acest amestec capul conopidei, tinand bine de tulpina si executand miscari circulare pentru a imbraca in intregime conopida in sos.



Incingeti cuptorul la 200 grade si ungeti cu ulei o tava tapetata cu hartie de copt. Asezati conopida in tava, cu inflorescentele in sus, si introduceti la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, pana capata o culoare aramie.



Am servit acest preparat alaturi de grisine cu rozmarin invelite in prosciutto crudo.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida intreaga la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chec aperitiv cu spanac

Chec aperitiv cu spanac

Am spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat

81 voturi    26 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chiftele de conopida cu parmezan

Chiftele de conopida cu parmezan

Fierbem conopida in apa sarata, pana devine suficient de moale pentru a putea fi pasata. Lasam sa

3 voturi    9 comentarii
40 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cocktail of Senses

    Cocktail of Senses (Chef de cuisine) , 07 martie 2014

    O recomand cu caldura! Cu singura iti la placea! Sa imi spui cum i-au placut! :)

  • Fara foto

    Lee (Maestru bucatar) , 06 martie 2014

    Inca n-am incercat-o, dar pare a fi minunata ! Cu siguranta o s-o impart cu fiica mea, mare amatoare de legume. Multumesc !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • - 1 conopida intreaga curatata de frunze
  • - 400 g iaurt grecesc
  • - zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • - 1 lingura curry
  • - 1/2 lingura usturoi pudra
  • - putin chilli uscat
  • - o lingura ulei vegetal
  • - sare de mare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Cocktail of Senses
Quiche cu mazare, rucola si Brie

Quiche cu mazare, rucola si Brie

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana

4 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui si broccoli

Rulada de pui si broccoli

Imi plac ruladele deoarece, cu putina imaginatie, poti crea o multime de umpluturi. Astazi am folosit

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetelul mare si aratator, apoi trageti-l si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar

Cocktail of Senses (Chef de cuisine)

O recomand cu caldura! Cu singura iti la placea! Sa imi spui cum i-au placut! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
SALATA FOARTE PICANTA