Conopida intreaga la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Conopida intreaga la cuptor

Ingrediente

  • - 1 conopida intreaga curatata de frunze
  • - 400 g iaurt grecesc
  • - zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • - 1 lingura curry
  • - 1/2 lingura usturoi pudra
  • - putin chilli uscat
  • - o lingura ulei vegetal
  • - sare de mare, piper

Mod de preparare

Reteta este foarte simpla. Mai intai amestecati iaurtul cu coaja rasa si zeama de lamaie, curry, usturoi, chilli, sare de mare si piper. Scufundati in acest amestec capul conopidei, tinand bine de tulpina si executand miscari circulare pentru a imbraca in intregime conopida in sos.

Incingeti cuptorul la 200 grade si ungeti cu ulei o tava tapetata cu hartie de copt. Asezati conopida in tava, cu inflorescentele in sus, si introduceti la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, pana capata o culoare aramie.

Am servit acest preparat alaturi de grisine cu rozmarin invelite in prosciutto crudo.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise