Conopida se desface in buchetele, apoi se spala bine si se lasa 1 ora in apa rece. Se pune la scurs in strecuratoare.
Morcovul se curata se spala si se taie rondele
Hreanul se curata se spala si se taie betisoare
Se aseaza conopida in borcane(eu am folosit un borcan de 3 l si doua borcane a cate1,5 l), si se pun rondele de morcov si betisoare de hrean.
Intr-o oala pe foc se pune apa si otetul la fiert. Se adauga sarea, zaharul, piperul si frunzele de dafin.
Se toarna fierbinte cu polonicul peste conopida, in borcane.Se pun si frunzele de dafin si piperul in borcane.
Se inchid borcanele cu capace ,se lasa la racit ,apoi se depoziteaza in camara sau pivnita.
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii