Conopida murata

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Conopida murata

Ingrediente

  • 4 kg conopida
  • 2 radacini hrean
  • 2-3 morcovi
  • 2 l apa
  • 1 l otet
  • o cana cu zahar(cana de 250 ml)
  • 3 linguri cu varf sare de muraturi
  • o lingura boabe de piper
  • 6-7 frunze de dafin

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele, apoi se spala bine si se lasa 1 ora in apa rece. Se pune la scurs in strecuratoare.

Morcovul se curata se spala si se taie rondele

Hreanul se curata se spala si se taie betisoare

Se aseaza conopida in borcane(eu am folosit un borcan de 3 l si doua borcane a cate1,5 l), si se pun rondele de morcov si betisoare de hrean.

Intr-o oala pe foc se pune apa si otetul la fiert. Se adauga sarea, zaharul, piperul si frunzele de dafin.

Se toarna fierbinte cu polonicul peste conopida, in borcane.Se pun si frunzele de dafin si piperul in borcane.

Se inchid borcanele cu capace ,se lasa la racit ,apoi se depoziteaza in camara sau pivnita.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi