Ingrediente
4 kg conopida, 2 radacini hrean, 2-3 morcovi, 2 l apa, 1 l otet, o cana cu zahar(cana de 250 ml), 3 linguri cu varf sare de muraturi, o lingura boabe de piper, 6-7 frunze de dafin
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
44 voturi
Mod de preparare
Morcovul se curata se spala si se taie rondele
Hreanul se curata se spala si se taie betisoare
Se aseaza conopida in borcane(eu am folosit un borcan de 3 l si doua borcane a cate1,5 l), si se pun rondele de morcov si betisoare de hrean.
Intr-o oala pe foc se pune apa si otetul la fiert. Se adauga sarea, zaharul, piperul si frunzele de dafin.
Se toarna fierbinte cu polonicul peste conopida, in borcane.Se pun si frunzele de dafin si piperul in borcane.
Se inchid borcanele cu capace ,se lasa la racit ,apoi se depoziteaza in camara sau pivnita.