autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Conopida murata la borcan

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
4-5 conopide de aproximativ 1 kg fiecare, 1 morcov, 2-3 peperoni, 1 ardei gras, cateva frunze de telina, 20-30 frunze de visin, cateva foi de dafin, 1 litru otet, 2 litri apa, 3 linguri sare, 3 linguri zahar, 1/2 plic pikant fix

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

67 voturi

Mod de preparare

Se spala conopida, se curata bine de frunze si cotor si se desface in buchetele. Indesati bine buchetelele de conopida in borcane curate si decorati pe margine cu felii de morcov, fasii de ardei gras, peperoni, frunze de telina.
Puneti la fiert otetul cu apa (aveti nevoie de lichid jumatate din volumul borcanelor, dar respectati proportia: o parte otet, doua parti apa), adaugati celelalte ingrediente (mai putin frunzele de visin) si lasati sa dea 2-3 clocote.
Asezati borcanele intr-o alta cratita in care ati pus un prosop de bucatarie si apa rece, apoi puneti cratita pe aragaz la foc mic pana se incinge apa. Adaugati peste conopida saramura clocotita si acoperiti cu frunzele de visin. Lasati sa stea cateva minute, completati cu lichid pana sus si astupati borcanele cu capace sau cu celofan. Lasati sa se raceasca si le dati la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida murata la borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Pasta de gogosari cu rosii

Pasta de gogosari cu rosii

Spalam bine gogosarii si rosiile. Rosiile le oparim in apa fierbinte si le decojim. Curatam gogosarii

5 voturi    13 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Puneti rosiile taiate in jumatati in tava, pe hartie de copt, iar peste ele presarati sare, piper

1 vot    0 comentarii
12h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine):

    Am pus conopida dupa reteta de muraturi asortate la butoi. Am fiert apa cu sare - 1 lingura cu varf la 1 litru de apa. Conopida desfacuta buchetele, am tinut-o jumatate de ora in apa clocotita cu sare inainte de a o introduce in butoi. Am aranjat ingredientele in butoi : la fund mararul, cimbrul, conopida si varza taiata in sferturi iar printre ele hrean, cativa catei de usturoi, telina si morcovii taiati rondele. Am turnat saramura pregatita, dupa ce s-a racit, peste ingredientele aranjate in butoi. Se prepara atata saramaura cata sa acopere complet ingredientele. Pentru ca acestea sa fie mentinute in saramura se acoera cu o farfurie. Le-am pritocit la 2 zile timp de 2 saptamani. Gustul si prospetimea conopidei sunt deosebite! Merita sa incercati.

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine):

    Ti-am spus ca merg sa pregatesc si eu doua trei borcanel. Mi-au iesit doar doua.Asta este opera mea deabea astept sa treaca cele 4 saptamani pentru a putea proba.

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Tamba , 25 octombrie 2014

    reteta conopida ardei si dovlegei este deosebit degustoasa

  • Fara foto

    , 17 octombrie 2014

    sunt ardei iuti

  • Fara foto

    Elena Sirbu , 06 octombrie 2014

    peperoni sunt ardei gras

    • Fara foto

      Ion Popescu , 30 septembrie 2014

      Ce sunt peperonii ?

    • Fara foto

      Ioana Glogovetan , 19 septembrie 2014

      imi place cu arata

    • Fara foto

      Marieta Moldovan , 20 martie 2014

      ,,

    • Fara foto

      Ana Maria , 12 noiembrie 2013

      ok

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

      Anul acesta am sa pun si eu conopida la murat! Este foarte gustoasa!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      De ce esti rea Tea draga, daca nu-ti plce ceva nu incerci sau nu votezi, dar nu trebuie sa inciti pe nimeni in a face ceea ce-ti place tie sau sa nu faca ceea ce nu-ti place tie. Fiecare are gusturile lui si e liber a face ce doreste.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Foarte bune, Doinita!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Fara foto

      Tea , 09 martie 2010

      Totul este minunatat, pana ce votati. E, FETELOR, nu uitati sa dati votul. Apoi o sa va primiti perdaful: hihi. MURATURI PROASPETE

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Arata minunat! Anul trecut am pus conopida dupa reteta de muraturi asortate la butoi. Gustul si prospetimea conopidei sunt deosebite! Merita sa incercati.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      NADIA, ma bucur ca ti-a placut reteta. Multumesc si eu.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Asta este opera mea. Le-am pus dupa reteta ta. Multumesc.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      imi place foarte mult conopida murata , dar nu stiu de ce mi se inchide la culoare. Asa patea si mama mea . Care sa fie motivul?Acum merg si incep sa pregatesc doua -trei borcanele ca am toate ingredientele. Multumesc pentru ca existati. E atat de simplu ,cand nu stiu ceva sau am o neclaritate la vreo reteta ,urc la calculator si va" intreb" pe voi. Sunteti minunati. Felicitari.

    • Fara foto

      Sidy , 22 noiembrie 2009

      Hmmmm....o bunatate !!! Cand pun muraturile asortate trebuie sa fie cat mai multa conopida ca aceasta se mananca prima....

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Imi place mult conopida murata.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Multumesc mult. Sa nu uitati sa ma votati la festival. :)

    • Fara foto

      dana0872 (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Mmmmmm...super bun!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      BUN DE TOT

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Buna,buna...conopida,Doina!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

67 voturi

Ingrediente

  • 4-5 conopide de aproximativ 1 kg fiecare
  • 1 morcov
  • 2-3 peperoni
  • 1 ardei gras
  • cateva frunze de telina
  • 20-30 frunze de visin
  • cateva foi de dafin
  • 1 litru otet
  • 2 litri apa
  • 3 linguri sare
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 plic pikant fix

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Lucia (Chef de cuisine)

Anul acesta am sa pun si eu conopida la murat! Este foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Compot de piersici