Conopida murata la borcan

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Conopida murata la borcan

Ingrediente

  • 4-5 conopide de aproximativ 1 kg fiecare
  • 1 morcov
  • 2-3 peperoni
  • 1 ardei gras
  • cateva frunze de telina
  • 20-30 frunze de visin
  • cateva foi de dafin
  • 1 litru otet
  • 2 litri apa
  • 3 linguri sare
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 plic pikant fix

Mod de preparare

Se spala conopida, se curata bine de frunze si cotor si se desface in buchetele. Indesati bine buchetelele de conopida in borcane curate si decorati pe margine cu felii de morcov, fasii de ardei gras, peperoni, frunze de telina.

Puneti la fiert otetul cu apa (aveti nevoie de lichid jumatate din volumul borcanelor, dar respectati proportia: o parte otet, doua parti apa), adaugati celelalte ingrediente (mai putin frunzele de visin) si lasati sa dea 2-3 clocote.

Asezati borcanele intr-o alta cratita in care ati pus un prosop de bucatarie si apa rece, apoi puneti cratita pe aragaz la foc mic pana se incinge apa. Adaugati peste conopida saramura clocotita si acoperiti cu frunzele de visin. Lasati sa stea cateva minute, completati cu lichid pana sus si astupati borcanele cu capace sau cu celofan. Lasati sa se raceasca si le dati la camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise