Ingrediente
4-5 conopide de aproximativ 1 kg fiecare, 1 morcov, 2-3 peperoni, 1 ardei gras, cateva frunze de telina, 20-30 frunze de visin, cateva foi de dafin, 1 litru otet, 2 litri apa, 3 linguri sare, 3 linguri zahar, 1/2 plic pikant fix
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
67 voturi
Mod de preparare
Puneti la fiert otetul cu apa (aveti nevoie de lichid jumatate din volumul borcanelor, dar respectati proportia: o parte otet, doua parti apa), adaugati celelalte ingrediente (mai putin frunzele de visin) si lasati sa dea 2-3 clocote.
Asezati borcanele intr-o alta cratita in care ati pus un prosop de bucatarie si apa rece, apoi puneti cratita pe aragaz la foc mic pana se incinge apa. Adaugati peste conopida saramura clocotita si acoperiti cu frunzele de visin. Lasati sa stea cateva minute, completati cu lichid pana sus si astupati borcanele cu capace sau cu celofan. Lasati sa se raceasca si le dati la camara.
Ion Popescu , 30 septembrie 2014
Ce sunt peperonii ?
Ioana Glogovetan , 19 septembrie 2014
imi place cu arata
Marieta Moldovan , 20 martie 2014
,,
Ana Maria , 12 noiembrie 2013
ok
Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012
Anul acesta am sa pun si eu conopida la murat! Este foarte gustoasa!
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 15 martie 2010
De ce esti rea Tea draga, daca nu-ti plce ceva nu incerci sau nu votezi, dar nu trebuie sa inciti pe nimeni in a face ceea ce-ti place tie sau sa nu faca ceea ce nu-ti place tie. Fiecare are gusturile lui si e liber a face ce doreste.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 martie 2010
Foarte bune, Doinita!
Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010
Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.
Tea , 09 martie 2010
Totul este minunatat, pana ce votati. E, FETELOR, nu uitati sa dati votul. Apoi o sa va primiti perdaful: hihi. MURATURI PROASPETE
murigneau (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010
Arata minunat! Anul trecut am pus conopida dupa reteta de muraturi asortate la butoi. Gustul si prospetimea conopidei sunt deosebite! Merita sa incercati.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
NADIA, ma bucur ca ti-a placut reteta. Multumesc si eu.
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
Asta este opera mea. Le-am pus dupa reteta ta. Multumesc.
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010
imi place foarte mult conopida murata , dar nu stiu de ce mi se inchide la culoare. Asa patea si mama mea . Care sa fie motivul?Acum merg si incep sa pregatesc doua -trei borcanele ca am toate ingredientele. Multumesc pentru ca existati. E atat de simplu ,cand nu stiu ceva sau am o neclaritate la vreo reteta ,urc la calculator si va" intreb" pe voi. Sunteti minunati. Felicitari.
Sidy , 22 noiembrie 2009
Hmmmm....o bunatate !!! Cand pun muraturile asortate trebuie sa fie cat mai multa conopida ca aceasta se mananca prima....
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009
Imi place mult conopida murata.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009
Multumesc mult. Sa nu uitati sa ma votati la festival. :)
dana0872 (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009
Mmmmmm...super bun!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009
BUN DE TOT
zana b. (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009
Buna,buna...conopida,Doina!